Belföld

Gyurcsányék megkeserítették a nyugdíjasok életét

Gyurcsányék megkeserítették a nyugdíjasok életét - ragált a Fidesz Gréczy Zsolt (DK) nyilatkozatára.

Gyurcsányék megkeserítették a nyugdíjasok életét
„Ha Gyurcsányékon múlna, akkor megint megszorítások várnának a nyugdíjasokra”
Fotó: MH

Azok a Gyurcsányék beszélnek a nyugdíjról, akik kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat, hagyták leértékelődni a nyugdíjakat, sorozatos rezsiemelésekkel és megszorításokkal keserítették meg a nyugdíjasok életét. A Fidesz kormányzása óta garantált a nyugdíjak értékének megőrzése,  minden évben biztosított az inflációkövető nyugdíjemelés, sőt a magyar gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémiumot is tudunk fizetni.

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy közel 18 ezer ember nyugdíja nem éri el a havi 28 ezer 500 forintot és további közel harmincezren kapnak kevesebbet havi ötvenezer forintnál, eközben kilencen havi kétmillió forint fölötti járadékra jogosultak. Az országhoz hasonlóan a nyugdíjas társadalom is sok szegényre és kevés gazdagra szakadt - mondta a politikus.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom