Belföld

Jakab Pétert jelöli frakcióvezetőnek a Jobbik elnöksége

A Jobbik országos elnöksége Jakab Pétert jelöli a párt országgyűlési képviselőcsoportja vezetőjének - tudatta a Jobbik vasárnap 

Jakab Pétert jelöli frakcióvezetőnek a Jobbik elnöksége
Jakab Péter jelenleg a Jobbik szóvivője
Fotó: MH

„A Jobbik megértette, mit üzentek otthon maradt támogatói: megújulásra van szükség. A párt elnöksége úgy látja, hogy Jakab Péter megtestesíti mindazt, amire az eredményes nemzeti érdekképviselet érdekében szüksége van hazánknak” - áll a párt közleményében. 

Azt írták: a miskolci, háromgyermekes, pedagógus végzettségű országgyűlési képviselő a tavalyi parlamenti választáson alig több mint 100 szavazattal maradt el az egyéni győzelemtől. Az Országgyűlésben végzett munkája során sokszor szembesítette a „népnyúzó Orbán-kormányt gőgös zsarnokságának” következményeivel. 

A Jobbik országos elnökségének meggyőződése, hogy Jakab Péter személyében Orbán Viktor miniszterelnök „méltó ellenfelet kap az Országgyűlésben” - tették hozzá. Jakab Péter a Jobbik szóvivője.

A párt frakcióvezetője jelenleg Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, európai parlamenti (EP-) listavezető. A Jobbik szerdai közlése alapján ő lesz a Jobbik EP-képviselője. A párt az egy héttel ezelőtti EP-választáson egy mandátumot szerzett.

A Jobbik országos elnöksége szombaton bejelentette, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki, amelyet az önkormányzati választások utáni hónapban tart. Addig az országos elnöksége teljes jogkörrel látja el feladatait.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom