Belföld

Fidesz: Ízléstelen, hogy Karácsony politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget

Ízléstelen, hogy Karácsony aktuálpolitikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget - reagált a Fidesz-frakció szombaton Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester nyilatkozatára.

Fidesz: Ízléstelen, hogy Karácsony politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget
A Fidesz szerint Karácsony Gergely okkal fél, hiszen pártja megszűnt, ő maga pedig a zuglói parkolási botrány főszereplője, de ez sem magyarázhatja, hogy ártatlan emberek halálát akarja szavazatszerzésre használni
Fotó: MH/Ficsor Márton

Az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján sürgette a Budapest térségi hajózási szabályok felülvizsgálatát, mondván, hogy az elmúlt években „robbanásszerűen" nőtt a hajóforgalom a fővárosi szakaszon, a szabályozás azonban változatlan maradt. Továbbá felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.
A Fidesz-frakció reagálásában az áll, hogy Karácsony Gergely fél és erre van is oka; pártja megszűnt, ő maga pedig nem csak a zuglói parkolási botrány főszereplője, de a kerületében folytatott rablógazdálkodás kivizsgálásától is joggal retteg. Mindezek azonban együtt sem mentik fel az alól, hogy ártatlan emberek halálát akarja szavazatszerzésre használni - fűzték hozzá.

„Ha Karácsony Gergely pánikba esik, elveszíti józan ítélőképességét” - fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony halandzsázik

ĀÁllami számvevőszéki vizsgálatot javasol a főpolgármester a zuglói önkormányzat pénzügyi helyzetének tisztázására, mivel a tények és a kerületvezető nyilatkozatai ellentmondóak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom