Belföld

A hősökre emlékeztek

Eleink százhatvanhárom csatában vettek részt

A mai napon arra a számtalan  ismert és ismeretlen hősre emlékezünk, akik fontosnak tartották a haza iránti elkötelezettséget, hűséget, bátorságot, és fontosabbnak tartották a magyar nép szabadságát és függetlenségét a saját életüknél is – hangsúlyozta tegnap Benkő Tibor Balassagyarmaton.

A hősökre emlékeztek
Magyar Hősök Emlékünnepe
Fotó: MTI/Komka Péter

A honvédelmi miniszter a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából tartott koszorúzáson aláhúzta, ha végigtekintünk hazánk történelmén, pontosan láthatjuk, hogy elődeink a honfoglalástól kezdve százhatvanhárom csatában vettek részt, amelynek a többsége nyertes volt. A tárca által indított honvédelmi nevelés azt a célt szolgálja, hogy ezeket az eseményeket a fiatalok is megismerjék – fogalmazott. Hozzátette, őseink példáját követve napjainkban is bármikor készen kell állnunk, hogy megvédjük országunkat, családjainkat, értékeinket, miközben elismeréssel kell adóznunk a hősök emléke előtt. Benkő Tibor emlékeztetett arra is, hogy szimbolikusan egybeesik a hősök emlékünnepe és a gyereknap, jelezvén a jövő generáció emlékeztetésének fontosságát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom