Belföld

Hidvéghi Balázs: A magyarok megértették a választás jelentőségét

A magas részvétel a mai európai parlamenti (EP-) választáson azt mutatja, hogy a magyar emberek megértették, milyen nagy jelentőséggel bír a voksolás, amellyel Magyarország és Európa jövőjéről döntöttünk - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap Budapesten.

Hidvéghi Balázs: A magyarok megértették a választás jelentőségét
Hidvéghi Balázs köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hidvéghi Balázs pártja eredményváróján úgy nyilatkozott: az eddigi adatok alapján az látszik, hogy rekord magas lesz a részvétel Magyarországon, ami „óriási dolog”.

A politikus köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni. Rendben zajlott a mai választás, ezért pedig a Nemzeti Választási Irodát (NVI) és a szavazókörökben dolgozókat illeti köszönet - közölte.

Hidvéghi Balázs rámutatott, rekord magas felhatalmazással állhatnak majd munkába az EP-képviselők.

Objektum doboz

Semjén Zsolt: Nagyon magas volt a részvétel

Nagyon magasnak minősítette az európai parlamenti (EP-) választás részvételi arányát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap nem sokkal a szavazókörök zárása után újságíróknak. 

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán 18.30-ig a jogosultak 41,74 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is köszönetet mondott
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is köszönetet mondott
Forrás: MH/Hegedüs Róbert

Semjén Zsolt a kormánypártok eredményvárójának helyszínén, a budapesti Bálna rendezvényközpontban köszönetét tolmácsolta „minden magyarnak”.

Kiemelte: nagyszerű dolog, hogy ennyivel többen elmentek voksolni, mint korábban, ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes külön megköszönte a határon túli magyarok - köztük a vajdaságiak és a kárpátaljaiak - részvételét és szavazatait. „Egy nemzethez tartozunk, köszönöm nekik is, hogy nemzethűségről tanúságot téve ők is részt vettek a mostani voksoláson.”

Semjén Zsolt végül köszönetét fejezte ki a kormánypártok aktivistáinak az általuk „elvégzett heroikus munkáért”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink