Belföld

Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány-párt

A Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció frakciópénzből, az Országgyűlés Irodaházából küldött kampánylevelet. Ezzel súlyos törvénysértést követtek el, amiért a választási bizottság is elmarasztalta őket – derül ki az illetékes szerv határozatából.

Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány-párt
Gyurcsányék az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is megsértették
Fotó: MH/Ficsor Márton

Az Origo birtokába került dokumentum szerint Gyurcsányék ezzel az eljárással megsértették az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is megsértették.

Mivel a Demokratikus Koalíció jogtalanul finanszírozta kampányát, ezért a választási bizottság elmarasztalta a pártot.

Korábban egy magánszemély fordult az illetékes testülethez, állapítsa meg azt, hogy sérült a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség azzal, hogy a DK az Országgyűlés Irodaházából címezve küldött kampánylevelet. A beadványozó szerint ezzel Gyurcsány Ferenc megsértette a választás tisztaságának, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elveit.

A választási bizottság megállapította, hogy a kifogás részben alapos, és határozatában leszögezte, hogy Gyurcsányék tevékenységével sérült a választás tisztasága, a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás is. A választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől a DK-t.

Kapcsolódó írásaink

Tankönyvbiznisz Gyurcsány-módra

ĀA magánkiadók kijátszották az árkorlátot, két félévre bontottak egy kiadványt, két kötetben adták ki és külön vásároltatták meg, többszörösére növelve az eredeti könyv árát