Belföld

Korom Ferenc: Még inkább közeledni kell a társadalomhoz

Nem titkolt cél, hogy a honvédség még inkább közeledjen a társadalomhoz, különösen a fiatal generációhoz - mondta a Magyar Honvédség Parancsnoka.

Korom Ferenc altábornagy közölte: ebből a szempontból a múlt hét végén Budaörsön tartott haditechnikai bemutató elérte célját.

Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, a hétvégén - becslések alapján - csaknem hetvenezren látogattak ki a budaörsi repülőtérre - tette hozzá.

Egyértelmű sikernek számítottak a dinamikus bemutatók - mondta, ezért a programon kicsit alakítottak is, hogy délután is láthasson katonai bemutatót a közönség. 

Korom Ferenc hangsúlyozta, hogy a katonáknak is hasznos volt a budaörsi bemutató, mivel megismertek más alakulatokat is, erősödött bennük az összetartozás és a bajtársiasság. 

A katonákat büszkeséggel töltötte el, hogy a társadalom ennyire kíváncsi rájuk és a munkájukra. „Érezhették, hogy fontos feladatot látnak el az ország védelmében, és ezt a társadalom értékeli is” - mondta a parancsnok.

A kilátogatók megnézhették a Magyar Honvédség új technikai eszközeit, amellyel a hadsereg elérheti azt a célt, hogy a „a régió egyik legütőképesebb haderejévé váljon” - jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: „Rég nem volt olyan korszerű Magyar Honvédség, amelyet építünk”. Hozzátette, meg kell felelni azoknak a kihívásoknak, amelyek a 21. századi biztonsági környezetet jellemzik.

Korom Ferenc kitért arra is, hogy 2019. januárban a Honvédelmi Minisztériumból kiválva önállósodott, átalakult és újjászerveződött a Magyar Honvédség vezetési rendszere, megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, biztosítva azt a fejlődést, amely képessé teszi a Magyar Honvédséget arra, hogy „a kor biztonsági kihívásainak megfelelő módon haderővé, így az önálló állam garanciájának egyik pillérévé váljon”.

Kiemelte: szeretnék kimozdítani a sereget abból a zárt világból, amelyben 2004 - a sorkatonaság felfüggesztése - óta van. 

Ezért gondolták, hogy a budaörsi haditechnikai bemutatón „markánsabban” demonstrálhatják a társadalom egészének, honnan indultak, hol tartanak most és mit tartogat a jövő - mondta Korom Ferenc.
 

Kapcsolódó írásaink