Belföld

A társadalmi támogatás a sikeres haderő feltétele

A társadalom támogatása nélkül nem építhető sikeres haderő - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten hétfőn.

A társadalmi támogatás a sikeres haderő feltétele
A honvédelmi hagyományokat ápoló szervezetek jelentik a kapcsot a honvédség és a társadalom között
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Szabó István a honvédséggel együttműködő, a katonaság munkáját támogató, illetve a honvédelmi hagyományokat ápoló szervezetek képviselőit köszöntötte a rendezvényen.

Hangsúlyozta, hogy ezek a szervezetek jelentik a kapcsot a honvédség és a társadalom között.

 A haza védelme, a nemzet szolgálata címmel készült tájékoztató kiadvány a honvédelem napja alkalmából

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, a tájékoztató tartalmazza, milyen eredményeket értek el az elmúlt években a honvédség fejlesztésében, s mi várható a közeljövőben. Bemutatja a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, szól az életpályamodellről, az önkéntes tartalékosokról, a hazai fegyvergyártásról.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: elhatározták, hogy a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotják meg. Ehhez a legmodernebb eszközökkel szerelik fel a magyar katonákat.

Németh Szilárd emlékeztetett: a honvédség idén rekord, 513 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodhat, melyből 150 milliárd forintot fejlesztésre fordítanak.

A többnapos rendezvény első napjáról videó is készült, amit a Honvédelmi Minisztérium tett közzé:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom