Belföld

Orbán Viktor: Sportdiplomáciai siker a női labdarúgó BL-döntő megrendezése

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét a karmelita kolostorban szombat délelőtt. A megbeszélésen részt vett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az UEFA alelnöke is - tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor: Sportdiplomáciai siker a női labdarúgó BL-döntő megrendezése
Orbán Viktor kormányfő (k), Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszélget a karmelita kolostor teraszán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Aleksander Ceferin a labdarúgó női Bajnokok Ligája döntőjére látogatott Budapestre, amelyet először rendeznek meg önállóan, a férfi sorozattól külön városban. A mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor.

Objektum doboz

Az UEFA 2017 szeptemberében hozott döntésének értelmében Magyarország először ad otthont női Bajnokok Ligája-döntőnek. A rendezésre Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott, így komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó - hangzott el a megbeszélésen.

A magyar fővárosban korábban már több jelentős, labdarúgáshoz kapcsolódó nemzetközi esemény is zajlott: 2012-ben 208 ország 1200 küldötte itt tanácskozott a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben itt rendezték az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA a 40. Kongresszusát hozta Budapestre.

Orbán Viktor kormányfő, Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b-j) beszélget a Karmelita kolostor teraszán
Orbán Viktor kormányfő, Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b-j) beszélget a karmelita kolostor teraszán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, elmondta, hogy rövidesen férfi BL- vagy EL-döntőt is lehet majd rendezni Magyarországon, hiszen novemberre elkészül a Puskás Ferenc Stadion, amely az UEFA elvárásainak immár mindenben megfelel.

Több, az elmúlt években épült magyar stadion nyert rangos építészeti díjat - emlékeztetett a miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink