Belföld

Továbbra sem fogadja be senki Ahmed H.-t

Meghosszabbított őrizet

A Nyírbátori Járásbíróság július 17-ig meghosszabbította a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét – közölte megkeresésünkre a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya.

Továbbra sem fogadja be senki Ahmed H.-t
Szegedi tárgyalásán a röszkei tömegzavargások önjelölt vezére
Fotó: MH

Hozzátették: az elítélt azért tartózkodik még mindig Magyarországon, mert nem rendelkezik érvényes úti okmányokkal. A Szegedi Ítélőtábla a röszkei határátkelőnél lezajlott zavargás kapcsán határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és terrorcselekmény miatt jogerősen öt év börtönre ítélte azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság emellett Ahmed H.-t tíz évre kiutasította az országból. A férfi január végén került feltételes szabadlábra, de a kiutasítás végrehajtása miatt azonnal idegenrendészeti őrizetbe került. A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint a magyar hatóságok először korábbi lakhelyére, a Ciprusi Köztársaságba akarták kitoloncolni a férfit, ám Ciprus nem fogadta be. Mivel Ahmed H. eredeti úti célja Németország volt, megkeresték a német hatóságokat is – tekintettel arra is, hogy családja időközben oda költözött –, azonban a férfi átvételéhez, érvényes beutazási engedélyek hiányában, ők sem járultak hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom