Belföld

Fidesz: Európa és a gyermekeink jövője a tét

Az európai parlamenti (EP-) választás nem a Fideszről szól, hanem Európa és a gyermekeink jövője a tét - közölte csütörtökön a nagyobbik kormánypárt.

Fidesz: Európa és a gyermekeink jövője a tét
Jövő vasárnap kiderül, hogy mit gondolnak a magyar emberek a bevándorláspártiak terveiről
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A Fidesz Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének sajtótájékoztatójára reagált csütörtökön. Gyurcsány arról beszélt: a Fidesz által képviselt politika kisebbségbe fog kerülni az EP-ben, az „erősebb Európáért” kiálló pártcsaládok, a néppárt, a szocialisták, a liberálisok és a zöldek legalább 460 helyet fognak szerezni a 751 fős Európai Parlamentben.
A Fidesz ennek kapcsán kiemelte: jövő vasárnap el kell menni szavazni, mert Gyurcsány Ferenc nyilatkozatából is egyértelmű, hogy a bevándorláspárti európai baloldal már készülődik, és minden politikai oldalon keresi a szövetségeseket a bevándorláspárti tervek megvalósításához. „Ha ők kerülnek többségbe, akkor migránsokkal fogják elárasztani Európát” - olvasható a közleményben, amely azt is kiemeli: a magyar pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP tette egyértelművé, hogy semmilyen bevándorláspárti szövetségben nem fog részt venni, és a magyar embereket fogja képviselni Brüsszelben. „Gyurcsányék és a teljes ellenzék bevándorláspárti, és ők nem a magyar embereket, hanem Brüsszel érdekeit képviselik” - olvasható a közleményben.
 

A nagyobbik kormánypárt reagált arra is, ami Harangozó Tamás (MSZP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) sajtótájékoztatóján hangzott el. A baloldali politikusok azt mondták: egy kutatás szerint a magyar emberek 71 százaléka gondolja úgy, hogy az Európai Unió jövője a szociális Európa, sőt a Fidesz szavazók több mint 57 százaléka támogatja, hogy legyen közös európai minimálbér és minimumnyugdíj.
A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták ismét fűt-fát ígérgetnek, miközben kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat és „agyonadóztatták” a béreket.
„Most átadnák a döntés jogát a magyar emberek béréről és nyugdíjáról annak a Brüsszelnek, amelynek fontosabb a migránsok jóléte, mint a magyar embereké” - fogalmazott a kormánypárt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom