Belföld

„A hírközlés a magyar gazdaság motorja”

 A hírközlés a magyar gazdaság motorja, a hírközlés motorjai pedig azok a szakemberek, akiknek áldozatos munkája révén folyamatosan fejlődhetünk - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke csütörtökön a győri Széchenyi István Egyetemen tartott távközlési világnapon. 

Karas Monika hozzátette: az NMHH fontosnak tartja, hogy a távközlés világnapján ne csak a távközlés fejlődését, hanem azokat is ünnepeljék, akik ezt a szakmát előreviszik. Mint mondta, a magyar távközlési szakma képviselői soha nem hátráltak meg a feladatoktól, a kihívásoktól. 

A világnap alkalmából átadták az öt évvel ezelőtt alapított Magyari Endre-díjat, amelyet ezúttal Pados László kapott, aki az NMHH-nál egyebek mellett a digitális rádiózás és televíziózás műszaki terveinek előkészítésében és a digitális műsorszórás bevezetésének engedélyezési folyamatában vállalt aktív szerepet. 

Felavatták az egyetemen az NMHH támogatásából kialakított hírközlési labort is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom