Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely hagyjon fel az emberek riogatásával!

Karácsony Gergely a kifejezett kérések ellenére sem a 2018-as, sem a 2019-es költségvetésben nem biztosított forrást a zuglói Herminka óvoda felújítására, ahol a polgármester közlése szerint közegészségügyi veszélyhelyzet van. A helyi Fidesz szerint ez a helyzet is Karácsony alkalmatlanságát bizonyítja, mivel az óvoda önkormányzati fenntartású intézmény. A kormánypárt zuglói szervezete egyúttal felszólítja a polgármestert, hogy hagyjon fel az emberek riogatásával, és kampánycselekvés helyett biztosítson forrást az intézmény felújítására.

Fidesz: Karácsony Gergely hagyjon fel az emberek riogatásával!
A helyi Fidesz szerint Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére
Fotó: Ficsor Márton

Karácsony Gergely a hétfőn tartott testületi ülésen rendkívüli patkányirtást kezdeményezett a kerületben. Elmondása szerint több zuglói intézményben történtek patkányészlelések, emiatt - álláspontja szerint - a kerületben közegészségügyi veszélyhelyzet van. A képviselők kérdésére a polgármester elmondta, hogy a Herminka óvodában találtak patkányt, emiatt ki kellett üríteni az intézményt – idézte fel kedden délután kiadott közleményében Jelen Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke.

A kormánypárti politikus hozzátette: érdekes, hogy ez az eset pont Zuglóban történt, ahol Karácsony Gergely a polgármester. Ez is az alkalmatlanságát mutatja, hiszen egy óvoda önkormányzati fenntartású intézmény – jegyzi meg a választókerületi elnök. Az óvoda rossz műszaki állapota évek óta probléma, amit az intézményvezető és a terület önkormányzati képviselője is jelzett a polgármester felé.

A terület önkormányzati képviselője, a fideszes Cseke Vanda 2017 óta több alkalommal kérte Karácsony Gergelytől, hogy a kerület költségvetésében biztosítson forrást az intézmény szennyvízhálózatának cseréjére. A polgármester sem a 2018-as, sem a 2019-es költségvetésben nem biztosított forrást. Elmondható tehát, hogy Karácsony Gergelyt, a kerületi intézmények rossz műszaki állapota csak akkor érdekli, ha azt kampányolásra tudja használni. Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére! - fogalmazott Jelen Tamás.

A zuglói Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy hagyjon fel az emberek riogatásával és a kampánycselekvés helyett biztosítson költségvetési forrást arra, hogy a Herminka óvoda felújítása megtörténhessen.

Kapcsolódó írásaink

„Karácsony pedigréje nem hófehér”

ĀAzokban a kerületekben, ahol nyolc éve veszteséges a fizetős parkolás, ez idő alatt legalább négymilliárd forint maradhatott volna az önkormányzatok kasszájában – mondta Csárdi Antal

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom