Belföld

Közmédia Választási Iroda: Ismét hazudik a fake news media a közmédiával kapcsolatban

Ismét hazugságot állítanak azok a fake news oldalak, amelyek arról cikkeztek, hogy a közmédia megmásítva közölte a Momentum által benyújtott politikai reklámot - közölte a Közmédia Választási Iroda szombaton.

A közlemény szerint számos fake news oldal szombaton arról közölt anyagot, hogy a közszolgálati csatorna pénteken leadott egy politikai reklámot, amit a Momentum küldött a közmédia számára és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezését reklámozza.

A fake news oldalak cikkei azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy a filmben a közmédia takarta ki a szereplők arcát, és így adta le az anyagot. Az igazság azonban az, hogy az említett politikai reklám abban a formában érkezett a közmédia részére, mint ahogy az pénteken adásba került - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint ugyanis a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nem vizsgálhatja a politikai reklámok tartalmát, a május 26-i európai parlamenti választáson induló mind a kilenc jelölőszervezet filmjét le kell adnia.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom