Belföld

Szakértő: Az ellenzék alkalmatlan a városvezetésre

A Nézőpont Intézet elemzője alkalmatlannak tartja az ellenzéket a városvezetésre és az érdekképviseletre is.

Szakértő: Az ellenzék alkalmatlan a városvezetésre
Az európai parlamenti választásra a DK-t leszámítva egyetlen ellenzéki párt sincs felkészülve
Fotó: Youtube

Tóth Erik szerint ezt bizonyítja a politikai válság, amely az ellenzéknél fennáll. Decemberben közös ellenzéki együttműködésről beszéltek, most pedig az egykori balliberális pártok a Momentummal kiegészülve próbálják kiszorítani Budapestről az LMP-t és a Jobbikot - közölte pénteken az M1 aktuális csatornán.

A szavazók a választásokon azt várják az ellenzéktől, hogy olyan alternatívákat kínáljanak, amelyeket támogathatnak. A pártok ehelyett hatalmi harcot folytatnak az önkormányzati választással kapcsolatban - vélekedett.

Kiemelte, az önkormányzati választásokról nem időszerű egyeztetni, az „elhibázott” politikai lépés, mert előbb európai parlamenti (EP-) választás lesz, amelyre szerinte a DK-t leszámítva egyetlen ellenzéki párt sincs felkészülve.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta, az ellenzéki főpolgármester-választás második fordulóját - ha megvalósul - csak nem sokkal az októberi választás előtt rendezik majd meg. Ez esetben kevés idejük lesz arra, hogy a választókat meggyőzzék arról, hogy az előválasztások győztesére szavazzanak - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink