Belföld

Orbán Balázs: A közösség a túlélés záloga

A család, a helyi közösség és a nemzeti közösség jelenti Magyarország számára a túlélést - hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kartalon, a Széchenyi 2020 pályázati forrásból felújított művelődési ház ünnepélyes átadóján.

Orbán Balázs: A közösség a túlélés záloga
„Felelősek vagyunk a családunk, a helyi közösségünk és a nemzettársaink iránt”
Fotó: MTI/Kovács Attila

Orbán Balázs kiemelte, az emberiség jövője szempontjából két, egymással szemben álló filozófiai megközelítés létezik: az egyik szerint a technológiai fejlődés és a globalizáció következményeként multikulturális világfaluba „olvad össze” minden ember, a másik szerint viszont - amiben a magyar kormány is hisz - az alapvető emberi tevékenységeket továbbra is olyan közösségekben végezzük, mint a család, a helyi közösség és a nemzet.

Több közösség tagjaként kell egyszerre „működnünk, így felelősek vagyunk a családunk, a helyi közösségünk és a nemzettársaink” iránt - mondta az államtitkár.

A kormány mindehhez a gazdasági feltételeket és a biztonságot tudja nyújtani, és azt szeretné, ha minden közösség minden évben tudna előrelépni - jelentette ki Orbán Balázs.

Az Európai Unió és a magyar állam 42,64 millió forinttal támogatta a kartali művelődési ház felújítását.

Oláh Klára Mária, a település polgármestere elmondta, hogy a támogatásból felújították az 1960-ban épült és azóta komolyabb felújítást még nem kapott közösségi épületüket. A beruházással szeretnék megteremteni egy magasabb színvonalú közösségfejlesztés alapjait - fűzte hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom