Belföld

Osztja Puzsér Róbert véleményét a Jobbik

A zuglói Fidesz újra felszólította Karácsony Gergelyt, hogy mondja fel a botrányos parkolási szerződést, s fejezze be az „elképesztő látszattevékenységet”, amit a témában eddig végzett

Az a politikai attitűd, ahogyan az óbaloldali pártok a fővárosban az ellenzéki egyeztetéseket gyakorolják, nem tekinthető együttműködésnek – jelentette ki lapunknak a Jobbik fővárosi elnöke.

Osztja Puzsér Róbert véleményét a Jobbik
Füstbe ment terv. A közös ellenzéki jelöltről szóló elképzelés eltűnni látszik, Puzsér az LMP-vel és a Jobbikkal „nem tud jót lépni” a Karácsony mögé álló baloldalnak
Fotó: Ficsor Márton

Támogatjuk az ellenzéki pártok együttműködését a fővárosban is, de nem osztjuk az óbaloldali pártok álláspontját, miszerint ebben a Jobbikra nincs szükség – mondta lapunknak Bencsik János, a párt budapesti elnöke annak kapcsán, hogy pártjukat a fővárosban kihagyták az előzetes egyeztetésekből. Úgy fogalmazott, a politikai együttműködésnek vannak feltételei, s az nem tekinthető érdemi attitűdnek, ami például Újbudán történt, amikor a Jobbikot a tárgyalóasztal közelébe sem engedték. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum a Feneketlen tónál jelentette be, Újbudán, hogy a DK-s László Imre az ellenzék közös jelöltje, már csak az LMP és a Jobbik jóváhagyására várnak. Az LMP helyi elnöke korábban lapunkban ezt ultimátumként értékelte.

Bencsik szerint a fővárosban vannak olyan hagyományosan baloldali beágyazottságú kerületek, ahol a régi óbaloldali pártoknak van nagyobb esélyük a Fidesz legyőzésére, s akadnak olyan, főleg polgári kerületek, ahol az új centrumos Jobbik- vagy LMP-jelöltnek nagyobb a sansza erre. Hozzátette, ha Puzsér Róbert kritikájának hangvétele túl erős volt is, amikor felvetette, hogy az óbaloldali pártok által felsorakoztatott nevekkel nem lehet győzni az önkormányzati választáson, a mondandója tartalmával teljesen megegyezik a Jobbik véleménye.

Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kerületjárása tegnapi állomásán, Pestszentlőrincen azt mondta, zajlanak egyeztetések egy teljes körű budapesti ellenzéki összefogásról, aminek részeként nyitottak újragondolni polgármesterjelöltjeik személyét egyes kerületekben. Ezek közé azonban nem sorolta a XVIII. kerületet, ahol a szocialista Szaniszló Sándort nevezték meg „közös” polgármesterjelöltként. Pestszentlőrincnek jelenleg fideszes polgármestere van, így ellentétben Kispesttel, ahol szocialista városvezető van, szinte mindenben változtatni kellene – legalábbis erre a következtetésre jutott Karácsony, miközben a Gaja Péter vezette Kispesten szinte mindent tökéletesnek talált.

A zuglói Fidesz egyébként ismét felszólította Karácsony Gergely polgármestert, mondja fel a „botrányos parkolási szerződéseket” – közölte tegnap Rozgonyi Zoltán alpolgármester, a Fidesz zuglói frakcióvezetője arra reagálva, hogy Karácsony mára egyeztetést kezdeményezett a témában. A fideszes politikus a tervezett megbeszélést „elképesztő látszattevékenységnek” minősítette, ami szerinte újabb bizonyíték a polgármester alkalmatlanságára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom