Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely mondja fel a botrányos parkolási szerződéseket!

A zuglói Fidesz továbbra is arra szólítja fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert, hogy mondja fel a „botrányos parkolási szerződéseket” - közölte Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói frakcióvezetője, alpolgármester szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, ahol arra reagált, hogy Karácsony Gergely csütörtökre egyeztetést kezdeményezett a témában.

Fidesz: Karácsony Gergely mondja fel a botrányos parkolási szerződéseket!
A Fidesz nem asszisztál „Karácsony Gergely időhúzásához”
Fotó: MH/Ficsor Márton

A fideszes politikus a tervezett megbeszélést „elképesztő látszattevékenységnek” minősítette, ami szerinte újabb bizonyíték Karácsony Gergelynek - aki egyben az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje - az alkalmatlanságára.

Zuglóban a parkolás minden egyes nap egymillió forint kiadást terhel az önkormányzatra, lassan elérik az egymilliárd forintnyi veszteséget - mondta, hozzátéve: még mindig nem tudják, miért működhet tovább ez a „pénzszivattyú”.

Az azonban biztos - folytatta Rozgonyi Zoltán -, hogy nem látszategyeztetésekre van szükség, hanem tettekre, ezért a csütörtöki találkozón a Fidesz nem vesz részt, nem asszisztál „Karácsony időhúzásához”, és nem legitimálja a „botrányos parkolási szerződéseket”.

Felszólította a polgármestert, hogy ha kicsit is érdekelt a megoldásban, ne legyen gyáva, és szavazza meg hétfőn a tényfeltáró munkacsoport létrehozását az ügyben.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz is megszavazta a zuglói parkolási rendszert, az alpolgármester-frakcióvezető úgy reagált: a Fidesz azt támogatta, hogy a zuglóiak le tudjanak parkolni a lakásuk közelében, és ahhoz adták a szavazatukat, hogy a kerületi parkolási rendszer működőképes legyen. Azért, hogy ez nem így történt, a polgármesteré a felelősség - jelentette ki.

Rozgonyi Zoltán egyúttal újra felvetette, hogy amíg nem oldódik meg az ügy, addig legyen ingyenes a parkolás a kerületben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom