Belföld

Új nagykövet Magyarország OECD és UNESCO képviseletén

Turóczy Lászlót nevezte ki Magyarország új OECD és UNESCO nagykövetévé Áder János államfő. Az új nagykövet szerint fontos, hogy a szervezet ismertsége – tekintettel tevékenysége sokoldalúságára – hazánkban is felíveljen - olvasható a Pénzügyminisztérium sajtóközleményében.

Új nagykövet Magyarország OECD és UNESCO képviseletén
Az új nagykövet számára az OECD nem ismeretlen terület
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Turóczy László egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy az OECD-nél felhalmozott, folyamatosan bővülő tudást hatékonyan be tudja csatornázni a hazai gazdaságpolitikai döntésekbe. 

Az új nagykövet szerint az OECD-vel folytatott együttműködés lehetőséget biztosít arra is, hogy folyamatosan részesei legyünk egy globális szakmai tudáshálózatnak, amelyben a legjobb nemzetközi gyakorlatokat lehet megismerni, és Magyarország is bemutathatja törekvéseit és eredményeit a közpolitikák különböző területein.

Turóczy László a Pénzügyminisztérium volt gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára a 2018 novemberében távozó Cséfalvay Zoltánt váltja a párizsi székhelyű szervezetnél. Turóczy László 2001 óta dolgozott a Pénzügyminisztériumban, illetve annak jogelődjeinél. Az új nagykövet számára az OECD nem egy ismeretlen terület, hiszen karrierje kezdete óta aktívan részt vesz a szervezettel kapcsolatos hazai munkában.

Kapcsolódó írásaink