Belföld

„A szocialisták a bevándorláspárti szövetségeiket építik”

Ujhelyi István mai bécsi találkozója is rávilágít, hogy a szocialisták a bevándorláspárti szövetségeiket építik - írta lapunknak eljuttatott közleményében a nagyobbik kormánypárt, a Fidesz.

Az MSZP azzal a bevándorláspárti Osztrák Szociáldemokrata Párttal (SPÖ) borul össze, amelynek jelentős felelőssége abban, hogy Ausztriát és Bécset elözönlötték a bevándorlók. A bevándorláspártiak azért támadják folyamatosan Orbán Viktort, Matteo Salvinit és a ma Budapestre érkező Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt, mert ők felemelik a szavukat a bevándorlás ellen, és kiállnak a határvédelem és a nemzetek Európája mellett - áll a reagálásukban.

Korábban Ujhelyi István bécsi sajtótájékoztatóján közölte: a szociáldemokraták lehetséges együttműködéséről tárgyalt Andreas Schiederrel, az ugyancsak ellenzéki Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) európai parlamenti (EOP) listavezetőjével.

Kapcsolódó írásaink

„Magyarország Ausztria határát is védi”

ĀOrbán Viktor: Strachéra és pártjára volt szükség ahhoz, hogy az osztrák álláspont bevándorlásellenessé változzon - A magyar kormány nem támogathatja Manfred Webert, keressük a megfelelő jelöltet - Strache: Föderális Európára van szükség