Belföld

Fidelitas: Karácsony Gergely felelőssége a zuglói parkolási botrány

Zugló polgármesterét, az MSZP támogatását is élvező Karácsony Gergelyt terheli a felelősség, amiért veszteséges a kerületi parkolási rendszer - jelentette ki a budapesti Fidelitas elnöke a szervezet vasárnapi akcióján Budapesten.

Fidelitas: Karácsony Gergely felelőssége a zuglói parkolási botrány
Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke beszél a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 Borbély Ádám hangsúlyozta, hogy naponta 1 millió forint veszteséget termel a parkolási rendszer Zuglóban, miközben az összes többi kerület nyereséggel tudja azt működtetni. A Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt kieső összeget a választóknak kell megfizetniük, és nem tudni, hová tűnik ez a rengeteg pénz - tette hozzá.  
A Fidelitas fővárosi vezetője pénzszivattyúnak nevezte a zuglói parkolási rendszert, és magyarázatot kért a kerület polgármesterétől, azt is firtatva, „kikhez folyik el ez a rengeteg pénz”.
Ha Karácsony Gergely ezt tudja, ideje lenne elmondania, mert ezt nem teszi meg, arra is alkalmatlan, hogy megvédje az itt élők érdekeit - mondta Borbély Ádám. 
Ezt követően a Fidelitas megjelent tagjai több zuglói parkolóórára fekete zsákokat húztak „Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint - Ön fizeti!” felirattal.

Karácsony Gergely: A Fidelitas hazudik
 

A Fidelitas hazudik - reagált Karácsony Gergely  a Fidesz ifjúsági szervezetének parkolással kapcsolatos vasárnapi akciójára. 

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje az MTI-hez is eljuttatott írásos reagálásában közölte: a zuglói parkolás 100 milliós nyereséget hozott. „Többet is fog, ha saját kézbe vesszük az üzemeltetést.” Ezt a javaslatot azonban ellenzi a Fidesz, amely a zuglóiak helyett a parkolási cég oldalára állt - tudatta Karácsony Gergely. Szerinte Tarlós István főpolgármester maga vallotta be, hogy Orbán Viktor nem engedte az egységes parkolás bevezetését, mert az sértené a Fidesz gazdasági érdekeit.
„Tarlóst leváltjuk és bevezetjük az egységes parkolást! Várjuk a Fidelitas akcióját a VIII., IX., III., kerületekben” - írta Karácsony Gergely.