Belföld

Szájer József: A migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani

A migrációs válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges, ezért óriási a jelentősége a májusi európai parlamenti (EP) választásoknak - hangsúlyozta Szájer József fideszes EP-képviselő csütörtökön Siklóson.

Szájer József: A migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani
Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő (b) és Nagy Csaba (Fidesz) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tart az európai parlamenti választásokkal kapcsolatosan Siklóson
Fotó: MTI/Lendvai Péter

A politikus a dél-baranyai városban „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén - tette hozzá.
    

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP „dominánsan liberális”, bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte.     Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás. 2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet - utalt a migrációs válság akkori eseményeire.     

Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik - figyelmeztetett a politikus, aki kiemelte: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges.     

A kontinens egyre több országában erősödtek meg a bevándorlás megállítását célul kitűző politikai pártok, amelyek mára már „jelentős, komoly erőt képviselnek” - mondta Szájer József.     

Emlékeztetett: az Orbán Viktor miniszterelnök által hirdetett hétpontos program egyik legfontosabb eleme az ország szuverenitásának megőrzése. A programot eddig 1,5 millió ember támogatta aláírásával - hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.     

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy Csaba az eseményen arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan nap, amikor tízezer migráns érkezett Baranyába. Hat baranyai város - Harkány, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár és Sásd - teljes lakosságát lehetett volna lecserélni azokra az illegális bevándorlókra, akik egy hónap alatt bejöttek a megyébe - érzékeltette a fideszes politikus.

Kapcsolódó írásaink