Belföld

Megfutamodott Ujhelyi és az MSZP

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és EP-kampányfőnöke kedden egy Facebook-bejegyzésben bejelentette, hogy pártja eltávolította a gyűlöletkeltő patkányirtós videót a közösségi oldalakról.

Megfutamodott Ujhelyi és az MSZP
Ujhelyi István és pártja meghátrált
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselője egy múlt heti, ATV-s szereplésében azt mondta, azért nő a Fidesz népszerűsége, mert „sok a patkány Magyarországon”. Pártja ezt követően egy patkányozós videóval állt elő, amelybe - egy kommentelőt idézve - azt is beletették, hogy „szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén” - mint ismert, ott található a Fidesz székháza.

A patkányozás miatt többen is élesen bírálták az MSZP-t, a baloldali hátországot jelentő médiumok és újságírók is lemondásra szólították fel Bangónét, de információink szerint szocialista körökön belül is komoly feszültséget keltett ez a kijelentés.

Ezek fényében talán nem meglepő, hogy a párt megfutamodott és törölte a patkányirtós videót a Facebookról.

„A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról” - írta Ujhelyi István EP-kampányfőnök a közösségi oldalán. Írása tele van ellentmondásokkal, ugyanis tegnap a szocialisták még teljes szélességben kiálltak a patkányozás mellett, sőt úgy fogalmaztak, „ez egy patkánykormányzás patkánykampánya”. Így ez a bejegyzés csak egy mentegetőzésnek tűnik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom