Belföld

Hidvéghi: A bevándorláspártiak csúcsjelöltje folyamatosan fenyegeti Magyarországot

Frans Timmermans, „a bevándorláspártiak csúcsjelöltje" folyamatosan fenyegeti Magyarországot, és „lépten-nyomon nekünk üzenget, mert nem vagyunk hajlandók migránsokat betelepíteni" - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: Európa védelméhez meg kell állítani a migrációt, amihez bevándorlást ellenző vezetők kellenek Európa élére.

Hidvéghi: A bevándorláspártiak csúcsjelöltje folyamatosan fenyegeti Magyarországot
Hidvéghi Balázs: Timmermans lépten-nyomon nekünk üzenget, mert nem vagyunk hajlandók migránsokat betelepíteni
Fotó: MH

A kormánypárti politikus Frans Timmermans hétfői interjújára reagálva azt mondta: Frans Timmermans a bevándorláspártiak csúcsjelöltjeként azért kampányol, hogy átvegye a brüsszeli bizottság vezetését és végrehajtsa a Soros-tervet.  

Ennek a játszmának a része az is, hogy állandóan minősítgeti és támadja hazánkat - mondta Hidvéghi Balázs. Felháborítónak nevezte, hogy Frans Timmermans határvédelemből és a schengeni övezetből akarja kioktatni hazánkat, holott éppen Magyarország az, amely megmutatta, hogy egy határt meg lehet védeni, ha erre van politikai akarat, és amely negyedik éve védi az Európai Unió schengeni határait az illegális migránsok tömegétől. Méghozzá - folytatta - ezt teljesen önerőből tesszük, magyar pénzből, magyar rendőrök és katonák erejével, úgy, hogy a brüsszeli bizottság eddig egyetlen fillérrel sem járult még hozzá a határvédelem költségeihez. Felőlük nyugodtan tódulhatnak be az illegális bevándorlók Európába - jegyezte meg.  Hidvéghi Balázs szerint Timmermans és a többi bevándorláspárti pont ezt akarja: egy migránsokkal teli Európát, amely elveszíti identitását, és amelyet ők majd egy birodalmi központból irányíthatnak.    

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy vélte: Frans Timmermans minden megszólalása mutatja, hogy támogatja a migrációt, legalizálni akarja gazdasági bevándorlást, betelepítési kvótát akar bevezetni, és megbüntetné az ezt elutasító országokat. Kijelentette: Európa védelméhez meg kell állítani a migrációt, ehhez pedig a legfontosabb lépés, hogy bevándorlást ellenző vezetői legyenek Európának. Timmermans nem ilyen, ő a bevándorláspártiak csúcsjelöltje, ezért május 26-án, az európai parlamenti választáson meg kell állítani őt és hozzá hasonló bevándorláspárti erőket - hangoztatta Hidvéghi Balázs.

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártja európai parlamenti választási csúcsjelöltje két hétfői német interjúban arról beszélt, hogy erősödik a hajlandóság a közép-európai térségben a menekültkérdés közös megoldására. A holland politikus a Rheinische Post című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy „a menekültkérdést csak akkor lehet megoldani, ha valamennyi ország elkötelezi magát a szolidaritás mellett”. Nem lehet magukra hagyni azokat az országokat, amelyekben a menekültek megérkeznek az állandó belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet területére, a feladatot közösen kell megoldani, különben ismét határok választják el egymástól az országokat, „és akkor Schengennek vége”.     

Mint mondta, Magyarországnak és Lengyelországnak „el kell magyarázni, hogy nem lesz többé nyitott határ Ausztria vagy Németország felé, ha csökönyös magatartásuk kárt okoz az egész schengeni övezetnek”. Nem büntetni kell a szolidaritástól tartózkodó országokat, de tudomásul kell venni azt a „politikai tényt”, hogy „az EU-t a kölcsönös szolidaritás élteti, és ha ez a szolidaritás csak egy irányban mutatkozik meg, akkor rögtön meg is szűnik”.

Kapcsolódó írásaink