Belföld

Végrehajtást indított Márki-Zay cége ellen az adóhatóság

Nincsenek rendben a dolgok Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és felesége családi vállalkozása, az otthonszülések levezetésével foglalkozó Te Szülésed Kft. adózása körül: a vállalkozásnál a 2016-os és a 2017-es évben eltűnt az általuk a cég honlapján feltüntetett adatokból kiszámolható árbevétel fele.

A sajtó szerint nem kizárt, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester és felesége így akarta elkerülni az adó egy részének befizetését. Ez azért is különösen kínos, mivel ezekben az években, az azóta polgármesterré lett Márki-Zay Péter volt a cég ügyvezetője és tulajdonosa is. Immár hivatalossá vált, hogy Márki-Zayék családi cégükben nem tartják be az adózási szabályokat, és nem szeretik időben befizetni az adót. Ugyanis a NAV idén április 8-án végrehajtást indított a Te Szülésed Kft.-vel szemben, ami arra utal, hogy a magát a szabályszerűség, a törvényesség élharcosának beállítani szándékozó polgármester családi cége „elfelejtette" befizetni határidőben az adót, így az adóhivatalnak végrehajtást kellett indítani, tudatta az origo.hu.

Kapcsolódó írásaink

Nézőpont: Márki-Zay Péter legyőzhető

ĀA polgármester tavaly február óta csökkenő népszerűségével szemben látható, hogy a Fideszhez és a kormánypárthoz köthető politikusok támogatottsága magas