Belföld

Országjárásba kezd és fórumokat tart az EP-választások előtt a Fidesz

Országjárásba kezd a Fidesz: a kormánypárt a következő hetekben európai parlamenti (EP) választási fórumokat tart az egész országban - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. 

Országjárásba kezd és fórumokat tart az EP-választások előtt a Fidesz
Hidvéghi Balázs: Az EP-választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most
Fotó: MH/Ficsor Márton

A tervek szerint közel 220 választási fórumot tartanak majd, ahol a Fidesz vezető politikusai és EP-képviselőjelöltjei - több mint 60-an - lesznek az előadók - mondta Hidvéghi Balázs. A fórumok célja a Fidesz kommunikációs igazgatójának elmondása szerint az, hogy minél több emberhez eljussanak, minél több választópolgárral tudjanak személyesen is találkozni és beszélni a választás tétjéről.

Hangsúlyozta: az EP-választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most, az emberek a jövőről döntenek, arról, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája és az európai emberek közössége marad-e vagy e helyett bevándorlókontinenssé válik. A tét az, hogy a választáson bevándorlást elutasító vagy bevándorláspárti vezetőket választ-e Európa - tette hozzá.

Hidvéghi Balázs szerint a brüsszeli vezetők nem adták fel a bevándorláspárti terveiket: fel akarják gyorsítani a migrációt, be akarják engedni a gazdasági és illegális migránsokat, valamint különböző betelepítési programokat akarnak indítani, nevezzék azt akár betelepítési kvótának vagy áttelepítési mechanizmusnak. Migránsvízumot akarnak bevezetni és általában még több pénzt, több európai forrást akarnak költeni a bevándorlásra - sorolta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója fontosnak tartja, hogy minél több magyar emberhez eljussanak ezek az információk, hogy mindenki lássa, mi a választás tétje. Erről szól Orbán Viktor 7 pontos programja a bevándorlás megállítására - jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy a választási fórumok nyilvánosak lesznek, és a Fidesz honlapján elérhetők a helyszínek és további információk. Hozzátette: a helyszínen regisztrációt kérnek majd az érdeklődőktől, beleértve a sajtó munkatársait is.

Az EP-választási esélyekről szóló kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs azt mondta: erősödik azok hangja Európában, akik nem kérnek az erőltetett bevándorlásból, és akik szerint a nemzetek Európája érték. A Fidesz politikusa abban bízik, hogy ez az oldal képes lesz megállítani a „bevándorláspárti nyomulást” Európában. Hozzátette: azért is küzdenek, hogy az Európai Néppártban (EPP) is sikerüljön megállítani a bevándorláspárti erőket, hogy az EPP visszatérjen a kereszténydemokrata, nemzetben gondolkodó útra. 

Arra a kérdésre, hogy a mezőkövesdi futballklub cégektől kapott rekordméretű támogatásának lehet-e politikai haszonszerzéssel kapcsolatos célja, Hidvéghi Balázs azt mondta: nyilvánvalóan nincs ilyen cél, hiszen ezt a törvények is kizárják. Szerinte jó rendszer, hogy magáncégek támogatást tudnak nyújtani a magyar sportélet felvirágoztatására.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom