Belföld

Fidesz: A szocialisták hívják vissza Bangónét!

A Fidesz arra szólítja fel a szocialista párt vezetését, hívja vissza és távolítsa el az Országgyűlésből és a magyar közéletből Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP országgyűlési képviselőjét - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati balatonfüredi sajtótájékoztatóján Bangóné egy pénteki, nagy médiavisszhangot kiváltó kijelentésére utalva.

Fidesz: A szocialisták hívják vissza Bangónét!
Hidvéghi Balázs: Bangónénak távoznia kell a közéletből
Fotó: MH

Hidvéghi Balázs azt mondta, a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit. A kormánypárt Bangóné Borbély Ildikót „elképesztő és felháborító” kijelentése miatt a közéletből való távozásra és országgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel, de ő ezt nem tette meg, ehelyett zavart és gyáva magyarázkodásba kezdett - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz ezért fordul most a szocialista párt vezetéséhez, az országos elnökségéhez, illetve a képviselőcsoportjának vezetőihez azzal a felszólítással, hogy hívják vissza Bangónét. Hozzátette, meggyőződésük, hogy Bangóné visszahívása elkerülhetetlen lépés, és nem pártpolitikai okokból, hanem azért, mert emberekről így beszélni nem szabad. Nem lehet emberek tömegét, de még egy embert sem patkánynak nevezni, ennek nincs helye a magyar közéletben - hangsúlyozta.

Hollik István lemondásra szólította fel az MSZP-s képviselőt

Szombat délutáni sajtótájékoztatóján Hollik István kormányszóvivő is parlamenti mandátumáról való lemondásra szólította fel Bangóné Borbély Ildikót.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az Európa jövője a mi jövőnk címmel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által rendezett fórumon azt mondta, hogy az ellenzéki politikus egy televíziós műsorban „lepatkányozta” a kormánypártok szavazóit.

Kijelentette: ők elvi alapon, kereszténydemokrataként az emberi méltóság tiszteletét vallják, és ebbe beletartozik a politikai ellenfelek méltóságának tiszteletben tartása is.  Soha nem neveznének senkit patkánynak - mondta. Kiemelte: nem szeretne olyan országban élni, ahol országgyűlési képviselő lehet egy olyan politikus, aki lepatkányoz másokat.

Kiszelly: Egyértelmű, hogy Bangóné megsértette a Fidesz szavazóit

Kiszelly Zoltán politológus szerint tízből kilenc ember számára egyértelmű, hogy Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz szavazóit. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában megszólalásáról azt mondta: ez egy olyan mondat, amiből egyértelműen azt lehet kihallani, hogy az ellenfele, a Fidesz szavazóira érthette.

Kiszelly Zoltán kiemelte, a kommunikáció első szabálya, hogy amit félre lehet érteni, azt félre fogják érteni, ezért kell egy politikusnak, főként választási kampány idején, egyértelműen kell fogalmazni. Hozzátette: a Fidesz jól reagált a helyzetre azzal, hogy a kormánypárt megsértett szavazói a szavazófülkében tudnak a legjobban válaszolni Bangóné állítására.

MPEE: Megengedhetetlen, hogy a politikai kommunikáció ilyen mélyre süllyedjen

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) megdöbbentőnek tartja Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő „választópolgárokat otromba jelzővel illető kijelentését”. Az egyesület szombat esti közleményében azt írta: megengedhetetlennek tartják, hogy a politikai kommunikáció ennyire mélyre süllyedjen. „A sokakat sértő közönséges hangnem helyett a választópolgárok emberi méltóságának tiszteletben tartásában hiszünk” - tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink