Belföld

Politikai tartalmú aláírásgyűjtő ívek jelentek meg a józsefvárosi óvodákban

Az alpolgármester asszony elmulasztotta az óvodai alkalmazottakat figyelmeztetni, hogy az aláírásgyűjtés nem kerülhet az intézmény falai közé

Politikai tartalmú aláírásgyűjtő ívek jelentek meg a józsefvárosi óvodákban
Dr. Sára Botond polgármester elfogadhatatlannak tartja a történteket
Fotó: MH

Sajtómegkeresés alapján kiderült, hogy politikai tartalmú aláírásgyűjtő ívek jelentek meg a józsefvárosi óvodákban. Józsefváros polgármestere és jegyzője részletesen tájékozódott az ügyben, minden kérdésre kiterjedő egyeztetést folytatott az érintettekkel, vezetőkkel. Sántha Péterné oktatásért felelős alpolgármestertől többen – köztük óvodai dolgozók is – kértek támogatói aláírásgyűjtő íveket azért, hogy akik egyetértenek a kormánypártok törekvéseivel, aláírhassák.

Az óvodai alkalmazottak között is vannak kormánypárti és ellenzéki szimpatizánsok, így alakulhatott ki vita az intézményen belül. Az alpolgármester asszony elmulasztotta az óvodai alkalmazottakat figyelmeztetni, hogy az aláírásgyűjtés nem kerülhet az intézmény falai közé.

Sára Botond polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy semmilyen intézkedés nem történt annak elkerülésére, hogy a politikai célú tevékenységeket távol tartsák az óvodáktól, illetve nehezményezi, hogy az alpolgármester nem kellő körültekintéssel járt el ebben az ügyben, ezért megvonta az alpolgármester asszony oktatás-felügyelettel kapcsolatos feladatköreit -derül ki a Józsefvárosi Önkormányzat közleményéből.