Belföld

Terézvárosban érték a biztonság

A rendőrség ünnepén, Szent György napján a saját alapítású kitüntetést és a kiváló teljesítmény elismerésére szolgáló jutalmakat adott át Terézváros Önkormányzata. Az ünnepségen, amelyen magas színvonalon, hivatása iránti elkötelezettséggel végzett kiemelkedő munkavégzéséért Horváth-Szászi Erzsébet alezredes, a kerületi óvodák, iskolák rendőr-előadója vehette át a terézvárosi Szent György-díjat, részt vett Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

Ezen a napon bocsátott az önkormányzat a kerületi rendőrkapitányság rendelkezésére egy 50 négyzetméteres és egy 70 négyzetméteres teljesen felújított szolgálati lakást -olvasható a Terézvárosi önkormányzat sajtóközleményében. Nem először nyújt az önkormányzat segítséget a rendőrség munkatársainak lakhatási gondjainak megoldásához, 2017-ben már kialakított egy szolgálati lakást, amely öt egyedülálló fiatalember elhelyezésére alkalmas.

Terézváros Önkormányzata országos szinten is kiemelkedő nagyságrendű, évente 110 millió forintos támogatással járul hozzá a rendőrkapitányság szakmai tevékenységéhez, a kerületben szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek javításához. A térfigyelő-rendszer és a megerősített járőrszolgálat költségeinek finanszírozásán túl nagy értékű autók, informatikai eszközök vásárlásával is segíti a kerület rendőreinek a munkáját.

A rendőrség és az önkormányzat közötti példaértékű együttműködésének eredményeként a kerületben a 2018-as esztendőben csökkent a bűncselekmények száma, javultak a rendőri munka eredményességéről tanúskodó felderítési mutatók.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom