Belföld

Soros-szervezet kutakodik hazánkban

Újabb szervezet, ezúttal az Európai Bírók Egyesületének (EAJ) érdeklődését keltette fel a magyar jogállamiság állítólagosan sanyarú helyzete – írta a Tuzfalcsoport.blogstar portál

Hozzátették, a társaság delegációja a héten érkezik hazánkba, hogy beszéljen az Igazságügyi Minisztérium, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a rendszerkritikus Magyar Bírói Egyesület (Mabie) és az Országos Bírói Tanács (OBT) illetékeseivel. A portál szerint emellett valószínűleg a Soros György fizetési listáján szereplő „jogvédők” véleményét is ki fogják kérni, a szervezet többször is együttműködött a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának európai központjával és tagszervezeteivel. Az Igazságügyi Minisztérium megkeresésünkre megerősítette a látogatás tényét, mint írták, a delegációt ma fogadja a szaktárca. A találkozó során a minisztérium az igazságszolgáltatással kapcsolatos, hatáskörébe tartozó kérdésekről ad felvilágosítást. A minisztérium azt írta: elkötelezettek a nemzetközi párbeszéd mellett, és minden tájékoztatást megad azoknak, akik nyitottak a valódi szakmai dialógusra. Leszögezték: a hatályos, illetve a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos elfogadott szabályozás a nemzetközi és európai standardoknak megfelel, a szaktárca ezt a delegáció számára is egyértelműen jelezni fogja.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom