Belföld

Lázár János: Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása

Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása - jelentette ki Lázár János szerda reggel Maroslelén.

Lázár János: Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása
Lázár János: Küzdeni fogunk azért, hogy Magyarország minél kedvezőbb pozícióban vegyen részt az európai integrációban
Fotó: MH

A térség országgyűlési képviselője a Csongrád megyei községben szervezett aláírásgyűjtésen újságíróknak elmondta, „Magyarország akkor tud tartósan talpon maradni Közép-Európában, ha a nemzeti érdeket határozottan képviseljük”.

„Mi, fideszesek, olyan politikai közösséget alkotunk, akik számára az ország és a nemzeti érdekképviselet az első. Ezért küzdeni fogunk azért, hogy Magyarország minél kedvezőbb pozícióban vegyen részt az európai integrációban” - hangsúlyozta a politikus.

Lázár János kifejtette, 2015-ben a szerb és a román határ közelében élők megtapasztalhatták, milyen az, amikor bárki beléphet az ország kapuján. Jelen pillanatban azért nincsenek bevándorlók ebben a térségben, mert a kormány 2015 nyarán lezárta a magyar-szerb határt.

A politikus közölte, Orbán Viktor hétpontos javaslatát a választókerületben tizenegyezren támogatták, a Fidesz országosan pedig több mint egymillió aláírást gyűjtött már össze. A kezdeményezés lényege, hogy a nemzetállamoknak kell eldönteniük, milyen bevándorláspolitikát alkalmaznak, miként védik meg határaikat.

Brüsszelben olyan politikusokra van szükség, akik nem megszervezik, hanem leállítják a bevándorlást, az európai fiatalokat támogatják, és nem a problémát hozzák ide Afrikából vagy éppen a Közel- és Távol-Keletről - jelentette ki az országgyűlési képviselő.

A választókerület lakosságának 20-25 százaléka az agráriumból él, ezért az EP-választásnak itt nagy tétje van. Az, hogy mi lesz Európában a közös agrárpolitika sorsa, közvetlenül érinti a választókat - mondta Lázár János.

A politikus az EP-választásokon való részvételre biztatva elmondta, egy kétezer lakosú falu sorsa is részben Brüsszelben dől el, ezért „nem mindegy, kik képviselnek ott bennünket, olyanok, akik föladják a nemzeti érdeket vagy akik kiállnak mellette”.

Kapcsolódó írásaink