Belföld

Bácskai János: Az ellenzék miatt nincs döntés a fővárosi rágcsálóirtásról

Ellenzéki képviselők felelőtlen magatartása miatt nem tudott dönteni egy azonnali, célzott rágcsálóirtásról a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzés bizottsága szerdán - mondta a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.

Bácskai János: Az ellenzék miatt nincs döntés a fővárosi rágcsálóirtásról
Bácskai János: Felelőtlen magatartást tanúsítottak ellenzéki képviselők
Fotó: Facebook/Dr. Bácskai János

„Sajnos felelőtlen magatartást tanúsítottak ellenzéki képviselők, hiszen ezekre a munkákra a jó idő beálltával mielőbb szükség lett volna” - fogalmazott a ferencvárosi polgármester, hozzátéve: az ehhez szükséges forrás rendelkezésre áll.

Bácskai János azt mondta: Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere, bizottsági tag képes volt arra, hogy - idén először megjelenve a testület ülésén - rávegye képviselőtársait, a szerződésmódosítást ne szavazzák meg, napirendre se vegyék. Ez újonnan bebizonyítja alkalmatlanságát a város vezetésére - jelentette ki.

Közölte, igyekeznek mihamarabb megtartani egy rendkívüli bizottsági ülést, hogy a szerződésmódosításról döntés születhessen.

Kérdésekre válaszolva közölte, polgármesterként is figyeli a helyzet alakulását, és Ferencvárosban hivatalos adatok nem támasztják alá a rágcsálók elszaporodását. A Nemzeti Népegészségügyi Központ jutott arra az elhatározásra, hogy a fertőzöttség szintje miatt az elkövetkezendő hetekben, hónapokban szükség van a beavatkozásra.

„Semmilyen invázióról nem beszélhetünk” - jelentette ki Bácskai János, hozzátéve: nemhogy számadatok, felvételek sem bizonyítják, hogy az egészségügyi helyzetet veszélyeztető mennyiségben lennének rágcsálók. A mentes állapothoz képest azonban van eltérés, ezért kell a szerződésmódosítást végrehajtani - tette hozzá.

Bácskai János megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely négy és fél év alatt negyedszer jelent meg a bizottság ülésén. Érdemes azon elgondolkozni, mennyire helyes cselekedet eljönnie az ülésre azért, hogy megtorpedózza a főváros szempontjából fontos döntés meghozatalát - jelentette ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom