Belföld

Karácsony hiába hárít, a parkolási botrány ráégett

Hétértékelő. Kiszelly Zoltán: Az uniós választók lázadnak az elit és a spekulánsok hatalma ellen, ezért Brüsszel inkább kiszervezi a demokrácia korlátozását, a „civilek” a biztonsági szelep

A Soros-árvák mélyen Brüsszel zsebébe nyúlnak, így akik kikerülnek a politikából, pontosabban akiket kisöpör a szavazói protest, azoknak is lesz helyük – fogalmazott lapunknak az NGO-hálózat megerősítéséről szóló EP-döntés kapcsán Kiszelly Zoltán politológus.

Karácsony hiába hárít, a parkolási botrány ráégett
A zuglói polgármester továbbra is másokra mutogat
Fotó: Bodnár Patrícia

Az utóbbi négy-öt év brüsszeli politikája megmutatta, mennyire fontos az EP-választáson való részvétel, a rossz döntések könnyen félrevihetik az uniót, erre utal az újkori bevándorlás kezelése is, amelyben az Európai Parlament (EP) nem a féket, hanem a gázpedált nyomta – hangsúlyozta lapunknak Kiszelly Zoltán. Arról, hogy az EP minapi, újabb javaslata nyomán megháromszorozhatják a civilnek nevezett szervezetek uniós támogatását, a politológus azt mondta, a Soros-árvák mélyen Brüsszel zsebébe nyúlnak, így akik kikerülnek a politikából, pontosabban akiket kisöpör a szavazói protest, azoknak is lesz helyük, szükség lesz a „szakértelmükre”.

Másrészt látjuk, hogy a választópolgárok lázadnak az elit és a spekulánsok hatalma ellen, ezért Brüsszel inkább kiszervezi a demokrácia korlátozását, így próbálja megtartani a hatalmat. Az NGO-k világa egyfajta biztonsági szelep. Ha már az emberek nem szavaznak a bevándorlást támogató pártokra, ezek a szervezetek monitorozással, médiaellenőrzéssel és nyomásgyakorlással folytatják a tevékenységet, amit az uniós, globalista elit az elmúlt időszakban művelt. Ezeket a csoportokat nem a választók, hanem a finanszírozók ellenőrizhetik csak – mutatott rá Kiszelly. Megjegyezte, a szuverenitáspárti és bevándorlásellenes kormányok megkerülésére egyre többet hallani a migránsok befogadására hajlandó helyi önkormányzatok közvetlen támogatásáról.

Amint azt megírtuk, az izraeli kormány immár jogerősen is kitiltotta a Soros-féle Human Rights Watch nevű szervezet helyi vezetőjét. Kiszelly szerint a nemzetállami létet védő, újraválasztott Benjamin Netanjahut ismét betámadták, érthető, hogy a kormány kénytelen volt erőt mutatni. Ez az eset is a szuverenisták és a globalisták harcába illeszthető, a különböző NGO-knak nincs felelősségük és politikai legitimitásuk, mégis úgy viselkednek, mintha politikai szereplők lennének.

Ismeretes, Matteo Salvini és formálódó szövetsége május 18-án tartja EP-kampányzáróját, az olasz belügyminiszter erejét az adja, hogy megmutatta, a tenger felől is meg lehet védeni Európát. Salvini a magyar modellt vette át: a fizikai mellé jogi határzárat is alkotott. A politológus közölte, a miniszter nem a magyarokkal, illetve a visegrádi országokkal akarja befogadtatni a migránsokat, hiába riogat ezzel a balliberális oldal, hanem elsősorban a németekre és a franciákra gondol.

Az itthoni ellenzékről szólva Kiszelly elmondta, a parkolási botrány kezd ráégni Karácsony Gergelyre, aki próbál előremenekülni, már az őszi önkormányzati választásra koncentrál, ám ezzel csak az ellenzék EP-választási esélyeit rontja. Ráadásul az ellenzéki pártok ismét nem a Fideszt támadják, hanem sokkal inkább egymást. Vagyis folytatódik a szappanopera.

A múlt heti szerb–magyar kormányülés kapcsán Kiszelly Zoltán kifejtette: a térség országai korábban versenytársak voltak, a Horn-kormány pedig elvtelen, a nemzeti érdeket feladó kompromisszumokat kötött, pedig lett volna mozgástér. Orbán Viktor miniszterelnök tavaly Tusványoson ezzel szemben egyértelművé tette: a velünk együttműködő szomszédos országok jól járnak, a többiekkel lehet konfliktus, lásd Ukrajna és Románia. „Belgrádnak is előnyös, ha jóban vagyunk, hiszen erőteljesen támogatjuk az uniós integrációjukat” – hívta fel a figyelmet az elemző. 

Kapcsolódó írásaink

Soros pártján az uniós elit

ĀEP-választás 2019. Az EU-s intézmények élén egyelőre a bevándorlást támogató vezetők állnak, akik legálissá és ütemezetté tennék a folyamatot – mondta Kiszelly Zoltán

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom