Belföld

„Sargentini semmit nem tud Magyarországról”

Judith Sargentini semmit nem tud Magyarországról - reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken szintén videóban.

„Sargentini semmit nem tud Magyarországról”
Sargentini megint megtámadta Magyarországot
Fotó: Európai Parlament

Az államtitkár a videóban elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami „minősített hazugságok gyűjteménye", és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot. „Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól" - fogalmazott az államtitkár.

Objektum doboz

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból", azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele". Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokoll kijáratán keresztül hagyta el az épületet. „Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról" - jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték. 
 „Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni" - jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat. „Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink" - zárta videójátaz államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Hősként pózol Sargentini

ĀA kampányban is bevetik a holland zöldpártiak a hazánkról szóló jelentést – a Fideszen még a pártfegyelmet is számonkérik, pedig 93,97 százalékban együtt szavazott a Néppárttal

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom