Belföld

Soros György embere áll a Karácsony-féle előválasztás mögött

Egy ismeretlen szervezet bejelentkezett a baloldali előválasztás második fordulójának a lebonyolítására, hamar kiderült azonban, hogy az ismeretlen szervezet mögött Soros György és emberei állnak. Az egyik alapító ugyanis Soros Nyílt Társadalom Alapítványának korábbi munkatársa -írja az Origo.

Soros György embere áll a Karácsony-féle előválasztás mögött
Az alkalmatlan zuglói polgármester hibát hibára halmoz, a bevándorláspárti spekuláns átvette az irányítást
Fotó: MH

Az ahang.hu kampányplatformot üzemeltető MagyarHang Nonprofit Kft. 2019 júniusában megszervezi a budapesti előválasztást. Teszi mindezt az aHang tagságának felhatalmazásával” – került ki a hír a Terjed a hang nevet viselő honlapra. Az eddig teljesen ismeretlen szervezet azt állítja, hogy „olyan szavazási rendszert fognak bemutatni, aminek hitelessége megkérdőjelezhetetlen”.

A bejelentés teljesen váratlan, Molnár Zsolt, a budapesti szocialisták elnöke február elején ugyanis még arról számolt be az ATV-ben, hogy komolyabb előkészületek nem is történtek az előválasztás második fordulójának lebonyolítása érdekében. Ehhez képest nagyon gyorsan meglett a lebonyolító. A közlemény Puzsér Róbertet, az LMP és a Jobbik által támogatott jelöltet is meglepte. Minden jel arra mutat, hogy a szocialisták vezette blokk megint megkerülte és kész helyzet elé akarta állítani Puzsért, aki emiatt bejelentette: végleg visszalép az előválasztástól.

Nem tudjuk másként értelmezni az aHang mai bejelentését az előválasztás kapcsán, mint a szocialisták újabb nyomásgyakorlási kísérletét arra, hogy megosszák a politikai centrumot, hogy pozíciókról beszéljünk kizárólag, és ne Budapestről és a budapestiekről”  írta a történtekre reflektálva Puzsér stábja szerda késő délután, hozzátéve, hogy ők programról, pozíciókról, kerületekről és a fővárosról csak egyben tárgyalnak a régi baloldallal. „Nem seftelünk, nem alkudozunk, hanem minden érdekelt várunk egy nagy közös asztalhoz” – írták, egyébként nem először.

A Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt stábja hozzátette: Amíg ezzel ellentétes a szocialisták és a DK és a Momentum politikája, addig nem lesz megegyezés, addig nincs előválasztás, addig nincs együttműködés.

Ezt alátámasztandó, idéztek is a december 20-ai Karácsony-Molnár-Puzsér előválasztási paktumból. 

Az egész mögött Soros embere áll

A Terjed a Hang honlapján az olvasható, hogy az előválasztás előkészítése során „többször tárgyaltak a négy legnagyobb ellenzéki párt által támogatott potenciális jelöltek képviselőivel”, külön kiemelték Karácsony Gergely és Puzsér Róbert nevét. Ez azonban így legalábbis csúsztatásnak tűnik, tekintettel Puzsérék reakciójára.

Nem kellett sok ahhoz, hogy kiderüljön, mi áll a történet mögött -emeli ki az Origo.

Az oldalhoz igazított bemutatkozásból az is kiderül ugyanis, hogy a társaság prominens tagja Varga Tamás, aki LinekdIn-profiljában az aHang mellett Soros György Open Society Foundationjét tünteti fel. Bemutatkozásában büszkén hirdeti, hogy mindig is emberi jogi témákban tevékenykedett.

Varga nem is tagadja, hogy belső ember volt Soros alapítványánál, a programok fejlesztésében és a stratégiák kialakításában is tevékenyen részt vett, és a jelentések egy részét is ő értékelte.

Karácsony és Soros kapcsolatáról

Soros és Karácsony kapcsolata nem új keletű, nem véletlen, hogy Soros az alkalmatlan zuglói polgármester elmúlt hetekben bemutatott szerencsétlenkedése után saját emberét állítja a folyamat élére. 

Karácsony már az indulását is Soros György egyik aktivistájának, Gulyás Mártonnak a videóblogjában jelentette be.De közismert, hogy amúgy is több szálon kötődik az amerikai milliárdoshoz, ez akkor lett igazán feltűnő, amikor a parlamenti választás kampányában Soroshoz köthető „szakértőkkel” hirdetett árnyékkormányt. 

Karácsony Gergely személyesen is többször állt ki Soros György gondolatai mellett.A Párbeszéd már 2015 júniusában kiadott egy közleményt, melyben teljes mellszélességgel az illegális bevándorlás mellé álltak, szó szerint idézve Soros közismert tervének gondolatait. Hevesen támadták a határkerítést, dea legmegdöbbentőbb az a javaslatuk volt, hogy EU-s forrásokból azonnal újítsák fel a laktanyákat és oda a migránsokat helyezzék el.

De Karácsony Gergely volt az is, aki 2015-ben, a migránsválság kezdetekor zuglói polgármesterként elsőként ajánlott fel ingatlanokat az illegális bevándorlókat segítő szervezeteknek, és felszólította az önkormányzatokat, hogy újítsák fel, nyissák meg a laktanyákat, és helyezzék el ott a migránsokat. Próbálkozott olyan javaslattal is, amelynek alapján a migránsok lakást kaptak volna Zuglóban.

Ezek után világos, hogy Soros György nem bízza a véletlenre a baloldali előválasztást: miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Karácsony teljesen alkalmatlan a feladatra, népszerűsége rohamosan csökken, saját emberét állítja az előválasztási folyamat élére, nehogy Karácsony elbukja a jelöltséget.

Ezzel az is teljesen egyértelmű lett – ha még eddig nem lett volna –, hogy mi a célja Sorosnak: Karácsony feladata az lenne, hogy megnyissa Budapestet az illegális migránsok előtt.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony kapkod és mártírkodik

ĀAz ellenzéki képviselők megint megpróbáltak beolvastatni egy kiáltványt a köztévében, de a Hadházy Ákos és Szél Bernadett vezette csapat most is pórul járt

Leplezett összefogósdi

ĀNincs közös pártlogó, csak „ügyek mentén” működik együtt az LMP a Jobbikkal, például közösen támogatnak független jelölteket – közölte Keresztes László Lóránt

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom