Belföld

„Itt az idő, hogy Ujhelyi István végre egyenes válaszokat adjon!”

Itt az idő, hogy Ujhelyi István végre egyenes válaszokat adjon, miután a Szeviép újabb vezetője tálalt ki arról, hogyan csorgattak vissza tízmilliókat a szocialistákhoz - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán Budapesten.

„Itt az idő, hogy Ujhelyi István végre egyenes válaszokat adjon!”
Ujhelyi Istvánnak és a szocialistáknak visszautalt pénzeket járulékos költségnek nevezték
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva kifejtette: újabb tanú állítja, hogy kenőpénzeket fizetett Ujhelyi Istvánnak az építőipari vállalkozás az állami és szegedi megrendelésekért cserébe. 

A hírek szerint Ujhelyi Istvánnak és a szocialistáknak visszautalt pénzeket járulékos költségnek nevezték, és így is beszéltek róla. Azt is elmondták, hogy a Szeviép-tulajdonosoknak számos esetben kellett a szocialista politikusokkal egyeztetniük - közölte Nacsa Lőrinc. 

Hozzátette: korábban kiderült már a Szeged-Szőregi ház, és a balatoni nyaraló, felújításukat több tíz millió forint értékben, de ingyen kellett elvégeznie a cégnek. 

Immár sokadszor megkérdezik Ujhelyi Istvánt: mi igaz a Szeviép-vezetők nyilatkozataiból. Itt  az idő, hogy egyenes válaszokat adjon - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

A KDNP-s képviselő közölte, ha cáfolni tudja az állításokat Ujhelyi István, akkor mutassa be a szerződéseket és a számlákat. 

Megjegyezte: májusban EP-választás lesz, és Ujhelyi István az MSZP jelöltje. A magyar embereknek joguk van tudni az igazságot Ujhelyi Istvánról - mondta.

Kapcsolódó írásaink