Belföld

Halász János: Az EP bevándorláspárti többsége újabb migrációt támogató tervet fogadott el

Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el - mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője szerdán Budapesten.

Halász János: Az EP bevándorláspárti többsége újabb migrációt támogató tervet fogadott el
Halász János szerint a program fedőneve: Jogok és értékek
Fotó: MH

A kormánypárti politikus elmondta, az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába. 

A program fedőneve: Jogok és értékek - mondta Halász János, aki emlékeztetett arra: a javaslat előkészítését már januárban megkezdték, szerdán megerősítették, és most rendelettervezet formájában tárgyalják.

Felidézte azt is, hogy a következő költségvetési uniós ciklusban meg akarják háromszorozni a Soros-szervezetek támogatását, 1,8 milliárd eurót, azaz mintegy 570 milliárd forintnak megfelelő összeget akarnak nekik adni, hogy egész Európában érvényesítsék a nyílt társadalmat, amelynek része a migránsok betelepítése is. A Soros NGO-k ebből az elképesztő összegből népszerűsíthetnék, terjeszthetnék az eszméjüket, iránymutatásokat, javaslatokat készíthetnének, tanácsadást folytathatnának - sorolta Halász János.

Hozzátette: a Soros-féle nyílt társadalmat, a migránsok betelepítését úgy akarják beállítani, mint valamiféle jogállami kötelesség, és a demokrácia feltétele. Azokat az országokat, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni, nyíltan fenyegetik - jegyezte meg, hangsúlyozva: továbbra is minden a Soros-terv szerint zajlik. 

Soros György már 2015-ben előállt azzal a migránsok betelepítése érdekében, hogy az uniónak mozgósítania és pénzelnie kell az NGO-kat - idézte fel. Hozzátette: Brüsszel mostani bevándorláspárti többsége pedig sorra teljesíti Soros megrendeléseit.

Közölte: az európai polgárok pénzéből akarják "kitömni" a Soros-hálózatot. Ha ez a bevándorláspárti többség marad és erősödik meg az EP-választáson, akkor ezeket a terveket mind élesítenék, és Európából véglegesen bevándorlókontinenst csinálnának - figyelmeztetett a kormánypárti politikus. 

Halász János kitért arra, hogy a szerdai voksoláson a Fidesz-KDNP képviselői nemmel szavaztak, de a magyar baloldal EP-képviselői nem utasították el a javaslatot. A szerdai történések újra megerősítik, amit Orbán Viktor miniszterelnök hét pontja is megcélzott: a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, illetve Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit - szorgalmazta Halász János.

Uniós adófizetők pénzéből finanszírozzák majd a Soros-szervezeteket

Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége ma több száz millió eurót szavazott meg a migrációt nyíltan elősegítő NGO-k számára. „Ez is azt mutatja, hogy az európai bevándorláspárti erők utolsó erejükkel is igyekeznek mindent megtenni, hogy helyzetbe hozzák a politikai indíttatású, bevándorlást segítő NGO-kat” - hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

A ma elfogadott „Jogok és Értékek program" alapján az uniós költségvetéséből - így a magyar adófizetők pénzéből is - finanszírozhatják a tagállamokban úgymond 'a jogállamiság érvényesülését vizsgáló' nem kormányzati szervezeteket. A program csak a következő európai költségvetési keretterv (MFF) elfogadása után léphet életbe, ezért érthetetlen a nagy sietség az elfogadással kapcsolatban, hacsak nem az a célja az EP bevándorláspárti többségének, hogy megkösse az újonnan felálló Parlament kezét.

Gál Kinga rámutatott: „Magyarországon ezek az NGO-k köztudottan a Soros György nevéhez köthető szervezetek, amelyek az elmúlt évek során a jogállamiság köntösébe bújtatva hevesen támadták a magyar kormányt. Ilyen NGO-k szolgáltatták a háttéranyagot többek között Judith Sargentini Magyarországot elítélő jelentéséhez, ők védték a terrorizmusért elítélt Ahmed H.-t és ők képviselték az illegális migránsokat a magyar határzárat támadó strasbourgi perekben.

Látható, hogy egy cél vezeti őket: rákényszeríteni a magyar kormányt bevándorlásellenes politikájának megváltoztatására". A fideszes EP-képviselő a szavazás kapcsán hangsúlyozta: „Határozottan ellenezzük, hogy uniós forrásokból pénzeljék a politikai tevékenységet folytató civil szervezeteket. Az Európai Uniónak ehelyett az EU külső határait védő tagállamok költségeit (mint a magyar határkerítés) kellene megtérítenie".

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom