Belföld

Soros pártján az uniós elit

EP-választás 2019. Az EU-s intézmények élén egyelőre a bevándorlást támogató vezetők állnak, akik legálissá és ütemezetté tennék a folyamatot – mondta Kiszelly Zoltán

Az uniós elit szorosan összefonódott Soros Györggyel, illetve szervezeteivel, a milliárdos spekulánst államfőnek kijáró tisztelettel, sőt puszival fogadják az Európai Unió központjában – hívta fel a figyelmet lapunknak nyilatkozva a XXI. Század Intézet regionális igazgatója. Kiszelly Zoltán szerint az uniós vezetők legfeljebb a szavak szintjén ellenzik a migrációt.

Soros pártján az uniós elit
Az EU jelenlegi vezetői minden kerítést lebontanának a migránsok elől
Fotó: Hegedüs Róbert

Ütemessé és legálissá tenné a bevándorlást az EU jelenlegi vezetése – mutatott rá lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, a XXI. Század Intézet regionális igazgatója, akit Orbán Viktor hétpontos programja kapcsán kérdeztünk. Ismeretes, a Fidesz–KDNP EP-kampánynyitóján a kormányfő egyebek mellett azt követelte, hogy a bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén. Kiszelly szerint ugyanis ez ma nincs így. Még ha a szavak szintjén lenne is némi változás az újkori népvándorlás első, 2015-ös tetőzése óta, hiszen már egyre többen emelnek szót az illegális bevándorlás ellen, nem szabad, hogy a képmutatás megtévesszen bennünket.

A szakértő kifejtette: akármi történt az elmúlt években, az uniós intézmények élén álló politikusok mindig a migrációt támogató, illetve ösztönző döntéseket hoztak. A munkaerőpiac európai válságára ugyanis kizárólag idegen népesség betelepítését tartják jó megoldásnak, ez az alapállásuk. Kiszelly utalt arra, hogy csak Németországnak évi háromszázezer főnyi pluszmunkaerőre lenne szüksége, így Berlin is hathatósan támogatja a brüsszeli bevándorlási elképzeléseket.

Ugyanakkor az uniós elit szorosan összefonódott Soros Györggyel, illetve szervezeteivel, a milliárdos spekulánst államfőnek kijáró tisztelettel, sőt puszival fogadják az Európai Unió központjában. Az általa támogatott NGO-hálózat pedig rendszeresen megszólalási lehetőséget kap az Európai Parlamentben, javaslataikat örömmel fogadja a szintén Soros által támogatott több száz EP-képviselő. Láthatóan még arra a javaslatra is akad némi fogadókészség az unió jelenlegi vezetői részéről, hogy az EU hitelt vegyen fel a bevándorlás kezelésére, idézte fel a politológus. Kiszelly Zoltán szólt arról is, hogy a migráció támogatása mögött kőkemény gazdasági érdek és meggyőződés egyaránt meghúzódik. Továbbra is rendre felmerül a kvóták és a migránsvízum ötlete az Európai Bizottság prominensei részéről, akik ezzel kvázi jelzéseket küldenek a válságrégiókba: gyertek Európába! Eközben a határvédelemmel továbbra sem törődnek, magyarázta lapunknak a szakértő, aki szerint az uniós vezetők az elmúlt években lényegében feltették a radarra a kontinenst, így olyanok is kedvet kaptak, illetve kaphatnak még útra kelni, akik ezt korábban nem tervezték.

Röviden

A bevándorláspárti ellenzék totálisan szembemegy a magyar választókkal – reagált a Fidesz Ujhelyi István és Jávor Benedek sajtótájékoztatójára. Közleményükben rámutattak: Ujhelyi és Jávor arról elfelejtett beszámolni, hogy az elmúlt öt évben minden egyes brüsszeli bevándorláspárti javaslatot megszavaztak, annak ellenére, hogy a magyar emberek többször egyértelművé tették, hogy nem támogatják a bevándorlást.  

Az EP-választás tétje, hogy az európaiaké marad-e Európa, vagy bevándorlókontinenssé válik – jelentette ki Dunai Mónika fideszes képviselő, aki Orbán Viktor hétpontos, bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat gyűjtött a XVII. kerületben. Elmondta: tapasztalatai szerint a rákosmentiek is szeretnék biztonságos, független, a keresztény kultúra mentén fejlődő országnak tudni a jövőben is Magyarországot.

Április 23-án 16 óráig kell leadniuk az összegyűjtött húszezer ezer érvényes ajánlást, és bejelenteniük listájukat a pártoknak, ha indulni szeretnének a májusi európai parlamenti (EP-) választáson – mondta Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökhelyettese az M1 csatornán. Közölte, eddig négy listát jelentettek be, ebből háromnál már ellenőrizték az ajánlások érvényességét, és a Nemzeti Választási Bizottság múlt héten nyilvántartásba is vette a Jobbik, a Fidesz–KDNP és a Momentum listáját.

Az MSZP és a Párbeszéd bejelentette: az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ)fordultak, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra.

Kapcsolódó írásaink

„Weber hűségesküt tett a baloldalnak”

ĀHétértékelő. Brüsszelből továbbra is lépésről lépésre próbálják letolni a magyarok torkán a bevándorlás támogatását – hívta fel a figyelmet Kiszelly Zoltán

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom