Belföld

Hidvéghi Balázs: Több mint 600 ezer aláírás gyűlt össze

Több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban - mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Hidvéghi Balázs: Több mint 600 ezer aláírás gyűlt össze
„A magyar választók - helyesen - különbséget tesznek Európa mint eszmény és a brüsszeli vezetés között”
Fotó: MH

 Az igazgató elmondta, a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól. „Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését” - fűzte hozzá.

Hidvéghi Balázs közölte: azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.

„Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja” - hangsúlyozta.

Azt tapasztalják - folytatta -, hogy a magyar választók - helyesen - különbséget tesznek Európa mint eszmény és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

Kapcsolódó írásaink