Belföld

Fidesz: A bevándorláspártiak felgyorsítanák a migrációt

Ha a szocialista Ujhelyi István és a hozzá hasonló bevándorláspárti politikus kerülnek többsége az új Európai Parlamentben, akkor fel fogják gyorsítani a migrációt - figyelmeztet közleményében a Fidesz annak kapcsán, hogy Tóth Bertalan és Ujhelyi István az MSZP színeiben pénteken sajtótájékoztatót tartottak.

Fidesz: A bevándorláspártiak felgyorsítanák a migrációt
Az EP-választás népszavazás lesz Magyarország európai uniós tagságáról Ujhelyi szerint
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

"Az európai parlamenti választás Európa jövőjéről szól, mert eldől, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes erők vezetik-e Európát" - mutatott rá a Fidesz, kiemelve: a szocialisták eddig is Brüsszel érdekeit képviselték az Európai Parlamentben, és most is a brüsszeli mantrát fújják: még több hatalmat akarnak Brüsszelnek minden téren.

A Fidesz emlékeztet: az EU-csatlakozást az Orbán-kormány készítette elő, és amikor az EU-hoz csatlakoztunk, akkor "még szó sem volt a migránsok betelepítéséről, a migráció támogatásáról, azokat a bevándorláspárti politikusok, köztük a magyar szocialista EP-képviselők szavazták meg szembe menve a magyar emberek akaratával". A Fidesz szerint Magyarországnak azonban olyan képviselőkre van szüksége, akik a magyar emberek érdekeit képviselik Brüsszelben és megvédik Magyarországot a  bevándorlástól.

Ujhelyi István és Tóth Bertalan
Ujhelyi István és Tóth Bertalan sajtótájékoztatója. A képre kattintva látható a képgaléria többi fotója.
Forrás: MH/Hegedüs Róbert

A szocialista politikusok pénteki sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: a Fidesz a népakarattal szemben politizál. Tóth Bertalan  emlékeztetett, 16 évvel ezelőtt ezen a napon a magyar választók 84 százaléka az ország uniós csatlakozása mellett döntött, s az elmúlt 16 évben a magyarok úgy tapasztalták, hogy a döntés helyes volt, és töretlenül támogatják az ország uniós tagságát. Ezt a választói döntést kérdőjelezi meg jelenlegi politikájával a Fidesz - mondta a pártelnök, aki az MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője is.

Ujhelyi István EP-képviselő, kampányfőnök azt mondta, az MSZP a szociális Európa megvalósításáért, a 94 ezer forintos uniós minimumnyugdíjért és a 240 ezer forintos uniós minimálbéréért küzd.