Belföld

Dömötör Csaba: Tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek, szó se volt bevándorlók idetelepítéséről

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek az európai uniós csatlakozásról, szó se volt arról, hogy bevándorlókat akarnak idetelepíteni.

Dömötör Csaba: Tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek, szó se volt bevándorlók idetelepítéséről
„16 éve éve ezen a napon döntöttünk arról, hogy az EU tagjai szeretnénk lenni”
Fotó: MH

 Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban felidézte: tizenhat évvel ezelőtt ezen a napon, népszavazáson döntött úgy az ország, hogy az Európai Unió tagja szeretne lenni.

„A magyarok közel 84 százaléka döntött a belépés mellett. Ez a döntés mindenkit kötelez, az uniós tagság nemzeti érdek” - jelentette ki.

Úgy folytatta: a tagság támogatottsága Magyarországon az egyik legmagasabb az EU-ban, de ez csak akkor tartható fenn, ha őszintén beszélnek a problémás ügyekről is. 

Elkötelezett tag az ország, de ez nem jelent szótlansági fogadalmat - fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: annak idején egy szó sem volt arról, hogy megpróbálnak jogokat elvenni tőlünk és bevándorlókat akarnak idetelepíteni.

Úgy fogalmazott: szeretjük Európát, benne Magyarországot, de jelentős irányváltásra van szükség. 

Brüsszelben vissza kell venni a birodalmi tempóból - mondta Dömötör Csaba -, és ezt szerinte május 26-án, az európai parlamenti választáson lehet kikényszeríteni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom