Belföld

Nyitrai Zsolt: A magyar érdekek EP-képviselete a tét

A magyar érdekek képviseletét nevezte az európai parlamenti (EP-) választás tétjének a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Egerben.

A választás tétje az, hogy olyan embereket küldjünk május 26-án az Európai Parlamentbe, akiknek Brüsszelben is Magyarország az első - hangoztatta Nyitrai Zsolt az EP-kampány keretében indított aláírásgyűjtés Heves megyei állomásán.

A kormánypárti politikus, a térség fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: "olyan képviselőket kell választanunk, akik Magyarország érdekeit képviselik Brüsszelben, nem pedig a brüsszeli bürokraták érdekeit Magyarországon".

Mint mondta, a szombaton hivatalosan is elindult választási kampányt a Fidesz-KDNP-pártszövetség arra használja ki, hogy lehetőség szerint minél több emberrel személyesen is konzultáljon. 

"Bár a hivatalos induláshoz szükséges aláírásokat már leadta a Fidesz-KDNP, támogató aláírásokat gyűjtünk Orbán Viktor hét pontja mellett, amelyeket a múlt héten, pénteken ismertetett" - jegyezte meg a miniszterelnök által a bevándorlás megállításáért meghirdetett programról Nyitrai Zsolt.
 

Kapcsolódó írásaink