Belföld

Karácsonyék idén februárban verseny nélkül újabb 400 milliót akartak adni a zuglói parkolásra

Karácsony Gergely, a baloldal egyik főpolgármester-jelöltje az egyre terebélyesedő zuglói parkolási botrány ügyében igyekszik úgy tenni, mintha neki semmi köze nem lett volna ehhez a dologhoz, mintha nem is ő lenne Budapest XIV. kerületének polgármestere, és teljesen a képviselő-testületre tolná a mutyigyanús ügyletet.

Karácsonyék idén februárban verseny nélkül újabb 400 milliót akartak adni a zuglói parkolásra
Karácsony Gergely, a baloldal egyik főpolgármester-jelöltje az egyre terebélyesedő zuglói parkolási botrány ügyében igyekszik úgy tenni, mintha neki semmi köze nem lett volna ehhez a dologhoz, mintha nem is ő lenne Budapest XIV. kerületének polgármestere
Fotó: MH

Érdekes döntést közölt a Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: KDB) idén február végén a zuglói parkolást illetően. A KDB ugyanis végzéssel szüntetett meg egy jogorvoslati eljárást, amely eljárást Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatával szemben indított nem sokkal korábban - emeli ki az Origo.

Ugyanis kiderült, hogy a magát tisztakezűnek valló, Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat a botrányos és az egész sajtót bejárt előzmények után igyekezett most egy újabb 412 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, amely ugyanúgy parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére, üzemeltetésére irányult, mint a korábbi alkalommal.

De Karácsonyék biztosra mentek, és természetesen a versenyt is igyekeztek kizárni a közbeszerzés során, kamu indokkal, csak hogy a kedvencüket hozzák ki győztesnek. Ezért csúnyán fennakadtak a KDB „radarján." 

Mivel az egyre hízó zuglói parkolási botrány nem törte meg Karácsonyék ügyeskedési kedvét, és olyan jogcímre hivatkozva kívánták elnyeretni a 400 milliós projektet a már jól bevált céggel, a C-Ware-rel, amely szerint azért lett volna szükség a verseny kizárásával kizárólag a fenti cégtől ajánlatot kérnie az önkormányzatnak, mivel a szerződés műszaki-technikai sajátosságai azt indokolttá tették, és ahogy fogalmaznak, „nem létezik reális alternatíva beszerzési igényének kielégítésére" csak az adott céggel - írja az Origo.

 Ergo így próbálták meg elhitetni a KDB-vel és a közvéleménnyel Karácsonyék, hogy a fenti botránycégen kívül nincs másik olyan cég széles e vidéken, amelyik a parkolóautomaták üzemelését el tudná látni. 

Kapcsolódó írásaink