Belföld

Fidesz: A bevándorláspárti szocialisták a fiatalok jövőjét is el akarják venni

A nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes és Kalló Dániel nyilatkozatára reagált. 

 A Fidesz keddi, lapunkhoz eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a szocialista Kunhalmi Ágnes közölte, a Fidesz célja az oktatási rendszer átalakításával az volt, hogy kiszórja a gyerekeket az oktatásból; a tankötelezettség korhatárának 18 évről 16 évre csökkentésével 100 ezer gyermek került ki a közoktatásból végzettség nélkül.

A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialisták már kormányzásuk alatt is elvették a fiatalok lehetőségeit, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét, leépítették az oktatást, a szakképzést, kötelező tandíjat akartak bevezetni.

A Fidesz közölte, 2010 óta minden lépés azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok életképesebb tudással és szakmákkal lépjenek ki a munkaerőpiacra. 

Hozzátették: ma 600 milliárddal többet költ az ország oktatásra, mint a szocialisták idején. 

Országszerte zajlanak az iskola-, a szakképzés- és egyetemfejlesztések. A gyerekek iskoláztatását ma ingyenes tankönyvvel és ingyenes étkeztetéssel is segítik - sorolták az intézkedéseket. 

A Fidesz közleményében azt írta, a magyar fiatalok ma ingyenes nyelvvizsgával és hamarosan külföldi nyelvtanulási lehetőséggel is élhetnek, az iskolapad után pedig biztos munkára, növekvő bérekre, biztonságra, otthonteremtési és családalapítási támogatásokra számíthatnak.