Belföld

Hidvéghi Balázs: A Fidesz folytatja a támogatói aláírások gyűjtését Orbán Viktor programja mellett

A Fidesz folytatja a támogatói aláírások gyűjtését Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja mellett - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs: A Fidesz folytatja a támogatói aláírások gyűjtését Orbán Viktor programja mellett
Az aláírásgyűjtés során azt látják, hogy a magyarok aggódnak a jelenlegi brüsszeli bevándorláspárti politika miatt
Fotó: MH

 Hidvéghi Balázs azt mondta: a Fidesz hétfő reggel elsőként adta le az európai parlamenti (EP) választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodán (NVI).

„Azonban nem állunk meg, a továbbiakban is folytatjuk az aláírásgyűjtést Orbán Viktor hétpontos terve mellett a bevándorlás megállításáért” - közölte.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: örömmel tapasztalják, hogy nagyon sokan támogatják a kormányfő hét pontját, az emberek különösen egyetértenek azzal, hogy akarata ellenére egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok betelepítésére, és hogy Brüsszelnek vissza kell adnia a migráció ügyének kezelését a nemzeti kormányok kezébe.

Nagy az egyetértés abban is - folytatta -, hogy le kell állítani a migránsvízumprogramot, és meg kell szüntetni a migránskártyák osztogatását.

„Nagyon sokan pontosan érzik és értik, hogy óriási a tét a májusi EP-választáson, mert ha a bevándorláspárti erők kerülnek hatalomra vagy helyzetbe, akkor az Európát komoly veszélybe sodorja” - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: az aláírásgyűjtés során azt látják, hogy a magyarok aggódnak a jelenlegi brüsszeli bevándorláspárti politika miatt, aggódnak Európa biztonságáért, maguk és gyermekeik, unokáik jövőjéért.

A politikus egyúttal kérte a választókat, támogassák aláírásukkal a bevándorlásra nemet mondó hétpontos programot. Megjegyezte, támogatóikat személyesen is fel fogják keresni.

Arra a felvetésre, miszerint nem a Fidesz, hanem a Jobbik adta le elsőként az EP-választási induláshoz szükséges ajánlásokat, a kommunikációs igazgató úgy reagált: információi szerint a Fidesz munkatársai már nyitás előtt ott voltak az NVI-nél az aláíróívekkel, és elsőként adták le azokat. Azt is mondta ugyanakkor, hogy akkora jelentősége nincs a kérdésnek, hiszen ez csak a „rajtengedély”, a valódi verseny most kezdődik.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Puzsér Róbert felfüggeszti a tárgyalásokat az előválasztásról Karácsony Gergellyel, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi ellenzéki polgármesterjelöltekről, a Fidesz politikusa úgy fogalmazott: az ellenzék hozza a szokásos formáját, csak a hatalom, a pénz és a pozíciók érdekesek nekik. 

„Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy - követve az eddigi hagyományokat - Karácsony Gergely mikor önti fejen magát egy vödör jeges vízzel” - fűzte hozzá.

A szlovák himnusztörvényt érintő kérdésre Hidvéghi Balázs reményét fejezte ki, hogy diplomáciai úton sikerül rendezni az ügyet.

Az egyik szlovén lapban Orbán Viktorról megjelent karikatúrát a kommunikációs igazgató - szintén kérdésre - sértőnek és hazugnak nevezte.

A jövőről születik döntés

A május 26-i európai parlamenti (EP) választás „gyermekeink és unokáink sorsát is mélyen érinti” - hangoztatta B. Nagy László (Fidesz) szegedi országgyűlési képviselő hétfőn a Tisza-parti városban.

A kormánypárti politikus a szegedi Kálvária téren felállított aláírásgyűjtő standnál újságíróknak azt mondta, „a választáson szavazatainkkal Európa és így Magyarország jövőjéről döntünk”.

A magyarok többsége az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztonságos, keresztény magyar kultúrájú országot szeretne. A brüsszeli elit ezzel szemben a bevándorlást akarja rákényszeríteni az unió tagállamaira, kötelezővé és állandóvá tennék a migránsok betelepítését.

B. Nagy László reményei szerint Magyarországon és az Európai Unió többi országában is sikerül olyan képviselőket választani az Európai Parlamentbe, akik nemet mondanak a bevándorlásra és a nemzetek Európáját képviselik. Hozzátette: bízik abban, hogy az új EP, a tanács és az uniós bürokrácia vezetői is olyan emberek lesznek, akiknek fontos a keresztény kultúra, Európa jövője és szeretnének biztonságban élni. 

A politikus elmondta, a párt aktivistái az ajánlások mellett Szegeden is folytatják a támogató aláírások gyűjtését Orbán Viktor hétpontos programja mellett, amely azt szolgálja, hogy Magyarország maradjon a magyaroké.

Jakab István: Sorsdöntő lesz a májusi voksolás

Sorsdöntőnek nevezte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfőn Nyíradonyban a májusi európai parlamenti (EP-) választást, amely szavai szerint értékválasztás lesz az erős nemzetek Európája és az európai egyesült államok között.

Jakab István az agrárvezetők országjárásának nyíradonyi állomásán tartott gazdafórum előtti sajtótájékoztatón kitért arra is: a magyar kormánynak, a magyar gazdáknak, az agrárgazdasági kamarának és az érdekképviseleteknek kiforrott az álláspontja, amely szerint „a magyar és az európai gazdák számára a közös agrárpolitikát meg kell tartani, a támogatás mértékét fenn kell tartani, azt ne csoportosítsák át migránsellátásra”. Az erről szóló petíciót hétfőig már több mint 155 ezren írták alá - közölte.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdák hosszú időre, sokszor generációkra kihatóan terveznek, ezért fontos számukra a kiszámíthatóság. A májusi voksolással hosszú időre eldől a magyar vidék, a magyar gazdák sorsa - mutatott rá.

„Magyarország EU-tagságával kötelezettségeket vállaltunk, de jogokat is szereztünk, és e jogokról nem vagyunk hajlandóak lemondani” - mondta, megjegyezve, az országjárást is azért kezdték, hogy kikérjék a gazdák véleményét, „mit várnak el, mi a legfontosabb a brüsszeli tárgyalásokon”.

Hozzátette: a gazdafórumokon áttekintik, hol tart ma a magyar agrárgazdaság és élelmiszeripar, ami jelentős eredményeket ért el.

Jakab István elmondta: 2010 óta az ágazat exportja 5,8 milliárdról 8,9 milliárd euróra nőtt, az agrárkibocsátás 30 százalékkal emelkedett, s ez azt jelzi, hogy a vidék ismét talpra állt.

Az EU-forrásokat, normatívákat teljes mértékben felhasználta az ország, az 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési támogatást hét év alatt teljes mértékben lekötötték, miközben a falugazdász hálózaton keresztül az EU-ban egyedülálló tanácsadói rendszert működtet az ágazat - sorolta Jakab István, aki egyben az Országgyűlés alelnöke.

Jó hírnek nevezte, hogy az ökológiai gazdálkodás 12 milliárd forintos keretösszegét 36 milliárdra emelték, s a 2400 benyújtott pályázatból szinte valamennyi nyert.

A Magosz elnöke jelezte: az agrárium támogatásáról, a közös agrárpolitikáról szóló petíciót átadják majd az Európai Parlament új vezetésének annak érdekében, hogy a gazdák érdekeit vegyék figyelembe.

Tasó László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett hét pont támogatására hívta fel a figyelmet annak érdekében, hogy Magyarország olyan EP-képviselőket támogasson, akik azért dolgoznak, hogy „a brüsszeli intézmények élén bevándorlásellenes emberek álljanak, akik megakadályozzák, hogy a migránsok betelepítésén dolgozó civil szervezeteket finanszírozzon Brüsszel, akiknek Magyarország az első”.

A kormánypárti politikus szerint a választás arról is szól, „lesz-e még keresztény civilizáció, lesz-e még keresztény Európa”.

Kapcsolódó írásaink