Belföld

Tényfeltáró bizottságot állítana fel a Fidesz Zuglóban

Karácsony Gergely nyolcszázmillió forintos plusszal vette át a kasszát, és most több mint kétmilliárdos a gazdálkodási hiány – mutatott rá Jelen Tamás választókerületi elnök

A veszteséges parkolásnak véget kell vetni Zuglóban, ezért a Fidesz önkormányzati frakciója már csütörtökön indítványt tett a rendkívüli testületi ülés összehívására.

Tényfeltáró bizottságot állítana fel a Fidesz Zuglóban
A Fidesz szerint Karácsony alkalmatlan a kerület vezetésére
Fotó: Bodnár Patrícia

A két év alatt egymilliárd forintnyi veszteséget okozó zuglói parkolási botrányban nem halaszthatók az azonnali lépések – közölte lapunkkal Jelen Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke. Hozzátette, emiatt már csütörtökön benyújtották azt az indítványt Karácsony Gergely polgármesternek, miszerint kezdeményezze a rendkívüli testületi ülés összehívását. Az indítványban a kezdeményező képviselők azt javasolják, hogy a képviselő-testület külsős szakértők bevonásával hozzon létre egy háromtagú tényfeltáró bizottságot – fejtette ki Jelen –, amelyben javaslatuk szerint egy baloldali és egy jobboldali vezetésű kerület, illetve a főváros egy­aránt delegálna egy parkolási szakértőt, hogy mielőbb kivizsgálható legyen, mi okozta 2018-ban és 2019-ben az egymilliárd forintot meghaladó veszteséget.

A zuglói parkolási botrány kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője még csütörtökön azt mondta: gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, aki alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón úgy fogalmazott, nem igaz Budapest nagy részére, hogy ellopják a parkolási pénzeket, ezt a fővárosi autósok többsége csak a zuglói rendszer miatt gondolhatja. A miniszter hangsúlyozta, más kerületekben visszaforgatják a parkolási bevételeket, például az utak felújítására. A tárcavezető szerint ezzel szemben Zuglóban Karácsony Gergely politikai ámokfutásba kezdett.

Jelen Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely négy és fél éve polgármester, nyolcszázmillió forintos plusszal vette át a kasszát és most több mint kétmilliárdos a gazdálkodási hiány. Megadatott számára a bizonyítás lehetősége, de nem élt vele, most pedig minden lehetőséget megragad, hogy a kerületi munkáját „letegye”, meneküljön onnan – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink