Belföld

Szájer: Az európai egyesült államok rémálmát a nemzetek megerősítésével kell megakadályozni

Az európai egyesült államok rémálmát a nemzetek megerősítésével meg kell akadályozni - jelentette ki Szájer József, a Fidesz EP-frakcióvezetője a párt pénteki kampánynyitó rendezvényén, Budapesten.

Szájer: Az európai egyesült államok rémálmát a nemzetek megerősítésével kell megakadályozni
A szolgai kopírozás ideje lezárult, új szövetségeket kezdtünk építeni, mondta Szájer József
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Európa nem lehet erős, ha nem erősek a nemzetek, ideje visszatérni az egyenrangú európai nemzetek szabad együttműködéséhez, ami már sok sikert hozott. Európa csak így őrizheti meg az erejét, és amikor Magyarország ezért harcol, akkor azt egész Európa érdekében teszi - emelte ki Szájer.
A Fidesz EP-frakciójának vezetője emlékeztetett: Magyarország saját elhatározásából csatlakozott az unióhoz, és a tagság ma is magas támogatottságot élvez. Ugyanakkor a csalódás a Nyugat receptjeinek mindenhatóságában felértékelte a józan észbe vetett hitet, az új tagállamok saját tapasztalatait, az önálló megoldások fontosságát. A "szolgai kopírozás" ideje lezárult, új szövetségeket kezdtek építeni - szögezte le.
Szájer József kiemelte: ma már térségünk az európai növekedés motorja, ezért a régi tagállamok egyre idegesebbek, de a hibát bennünk keresik, nyomást akarnak ránk gyakorolni, és egyre több mindenbe bele akarnak szólni. Az EU egyes vezetői intézményesítik a kettős mércét, holott ez az együttműködés, az egyenrangúság legfőbb ellensége, aláássa a tagállamok és polgárok unióba vetett bizalmát - mondta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom