Belföld

Fidesz: Az ellenzéknek csak kampányban jutnak eszébe a devizahitelesek

 A Fidesz szerint az ellenzéknek csak kampányban jutnak eszébe a devizahitelesek, a mentőintézkedéseket nem támogatták. Így reagált a nagyobbik kormánypárt szerdán délután az ellenzéki pártok témában tett nyilatkozataira.

Fidesz: Az ellenzéknek csak kampányban jutnak eszébe a devizahitelesek
Gyurcsányék kormányzásuk alatt nem foglalkoztak a devizahitelesek érdekeivel
Fotó: MH

Az MSZP-Párbeszéd a kilakoltatások leállítását szorgalmazta, s arról beszéltek: Trócsányi László igazságügyi miniszter a nevével fémjelzett ügyvédi iroda révén a devizahitelesek helyett a bankok és a pénz oldalára állt. A Jobbik a többi ellenzéki erő mellett a kormánypártokat is felszólította, hogy álljanak az általuk kidolgozott hatpontos banki elszámoltatási csomag mellé.

A Fidesz közleményében álságosnak és kétszínűnek nevezte, hogy az ellenzéknek mindig csak választási kampányokban jutnak eszébe az egykori devizahitelesek, de amikor a parlamentben kellett szavazni a megsegítésükről, akkor nem szavazták meg a mentőintézkedéseket.

Mint kifejtették: az ellenzéki pártok nem támogatták sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást, sem a végtörlesztést, sem a többi intézkedést. "Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig a bankok oldalára álltak, megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját és kockázatos devizahitelbe kényszerítette a családokat" - írta a Fidesz, kiemelve: ha az ellenzéki pártokon múlna, akkor most sem lenne csok és otthonteremtési program, mert azokat sem támogatták.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom