Belföld

Tarlós: Karácsony nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt

Tarlós István főpolgármester szerint az utóbbi egy hónap történései azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere nem az a politikus, akinek a közvélemény előtt fel akarták tüntetni.

Tarlós: Karácsony nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt
Tarlós István
Fotó: MH

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn elmondta: szerinte ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek". "Bizonyos körnek" és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy Karácsony Gergely "nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni vagy talán nem is az, aminek gondolták" - fogalmazott.
 

A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

Karácsony Gergely összekeveri a fővárosi parkolási rendszer és a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésének kérdését - mondta Tarlós István, hangsúlyozva: centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Közölte, a Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt.

"Az egy vicc", hogy egy polgármester bejelentse, saját jelölő pártjának takargatnivalója van a kerületi parkolási szerződés ügyében, nem élve törvényes jogaival aláírja az általa kétségbevont megállapodást, és a kerület "brutálisan" veszteséges lesz - mondta Tarlós István.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester közölte: nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók - vetette fel Tarlós István.

Szólt arról, Demszky Gábor korábbi szabaddemokrata főpolgármester mindig azzal piszkálta, hogy nem beszél angolul. "Én ezt sosem tagadtam, más időben szocializálódtam (...), más nyelvet is tanultam" - fogalmazott, megjegyezve, hogy szerinte Karácsony Gergely esetében ezt a kérdést nem fogják feszegetni. 

Tarlós István Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet érdekes jelenségnek nevezte, aki egyáltalán nem érti "a rendszer működésének dallamát sem".

A bulinegyeddel kapcsolatban Tarlós István elmondta: a Fidesszel "győzködik egymást", hogy a főpolgármester - a budapesti rendőrfőkapitány véleményének kikérésével - bizonyos esetekben akár bezárással szankcionálhassa a botrányt előidéző szórakozóhelyeket. Önmagában már az is "rendkívüli visszatartó erővel bír", ha van egy ilyen jogosítvány - tette hozzá.

Tarlós István beszélt arról is, hogy újbóli főpolgármesterré választása esetén összevonná a főváros vizes cégeit.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom