Belföld

"A bevándorlás bizonyítottan kéz a kézben jár a terrorizmussal"

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a migráció veszélyeiről beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

"A bevándorlás bizonyítottan kéz a kézben jár a terrorizmussal"
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlésben
Fotó: Bodnár Patrícia/Magyar Hírlap

Kocsis Máté a Magyarországon elfogott Hasszán F. példáján szemléltette, miért akar a Fidesz változást Európában. Mint mondta, az elfogott terrorista 20 ember kivégzésében vett részt, majd Európába jött, menedékjogot kért, és amikor a magyar hatóságok Ferihegyen őrizetbe vették, migránskártyát találtak nála.    

Ne mondják, hogy ez rendben van, hogy helyesen jár el az EU, amikor névtelen bankkártyákat ad az ellenőrizetlen bevándorlóknak! - folytatta, kijelentve: a bevándorlás ma már bizonyítottan kéz a kézben járhat a terrorizmussal, aminek véget kell vetni. "Erről döntünk májusban" - utalt Kocsis Máté az EP-választásokra. 

Dömötör: Hasszán F. ügye minden másnál jobban szimbolizálja, mi a baj a brüsszeli politikával

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Hasszán F. ügye minden másnál jobban szimbolizálja, mi a súlyos baj a brüsszeli politikával. Felhívta a figyelmet arra, hogy csak januárban 60 ezren kaptak migránskártyát anélkül, hogy erről kikérték volna európai állampolgárok véleményét. Nem ellenőrzik, ki kap pénzt, így "abszurditás a köbön", hogy könyörtelen terroristák is kaphatnak ilyen kártyát - fogalmazott.  Közölte: egy "erőteljes mozdulattal" fordítani kell a kormánykeréken, mert most az önfeladás felé halad az "Európa nevű hajó".